Život

okupilo se 30-ak sudionica

Druženje i razgledavanje na tradicionalnom 18. susretu slijepih žena

Nakon druženja na LUČ Eduka – Cukrići,sudionice su posjetile Malo rimsko kazalište u Puli: uz stručno vodstvo kustosice Arheološkog muzeja Giulie Codacci Terlević,  upoznate su sa brojnim zanimljivostima i znamenitostima grada Pule


 
1 min
Istra24

Nakon druženja na LUČ Eduka – Cukrići,sudionice su posjetile Malo rimsko kazalište u Puli: uz stručno vodstvo kustosice Arheološkog muzeja Giulie Codacci Terlević,  upoznate su sa brojnim zanimljivostima i znamenitostima grada Pule

U subotu je održan tradicionalni 18. susret slijepih žena na kojem se okupilo 30-ak sudionica. Domaćin susreta bila je Udruga slijepih Istarske županije, a na susretu su uz članice Udruge slijepih Istarske županije, sudjelovale i članice Udruge slijepih Karlovačke županije i Udruge slijepih Primorsko - goranske županije.

Sudionice su se najprije okupile na Edukacijsko-rehabilitacijskom Centru slijepih istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma - LUČ Eduka  Cukrići gdje je za sudionice bila organizirana podjela prigodnih poklon paketa. Glavni donator bila je Javna ustanova Nacionalni park Brijuni koja je donirala dvije ulaznice. Nakon druženja na LUČ Eduka – Cukrići, sudionice su se uputile prema Puli gdje su posjetile Malo rimsko kazalište koje je obnovljeno i nanovo otvoreno za posjetitelje 05.05.2023. povodom obilježavanja Dana grada Pule. Uz stručno vodstvo kustosice Arheološkog muzeja Giulie Codacci Terlević, sudionice su upoznate sa brojnim zanimljivostima i znamenitostima grada Pule. Na kraju susreta za sve sudionice bio je organiziran domjenak.

Program susreta je organizirala voditeljica Kluba slijepih žena Istarske županije, Danijela Stoković, uz pomoć Tatjane Grgorović, voditeljice kreativne radionice „Stvaraj ljepotu i osjećaj sreću“.


foto: Udruga slijepih Istarske županije

Nastavite čitati

Istra
 

RIBARSKA FEŠTA U VRSARU: Dobra zabava i okusi mora

Posjetitelje  čekaju ne samo slasne sardele na žaru, ukusni pedoći na buzaru, već i polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kaneštrelama, kapešante, pedoći, riba na žaru, burger od tune, pašteta od tune, fritto misto, brodet po recepturi lokalnih ribara i kuharica

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.