Život

KORONA NAŠA SVAGDAŠNJA

Novinar Radio Pule Elvis Mileta: O jednom ženskom pištolju ili širi li FINA koronu?

Poznati novinar Radio Pule Elvis Mileta u Facebook statusu prepričao je događaj kojem je svjedočio ispred pulske FINA-e. Mileta smatra da je sadašnji način provjere COVID potvrda nedopustiv i predlaže rješenja. Status prenosimo u cjelosti.


 
1 min
Istra24
FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

Poznati novinar Radio Pule Elvis Mileta u Facebook statusu prepričao je događaj kojem je svjedočio ispred pulske FINA-e. Mileta smatra da je sadašnji način provjere COVID potvrda nedopustiv i predlaže rješenja. Status prenosimo u cjelosti.

Pred poslovnicom FINE u Puli red, kroz staklo provirujem, zaštitarka tipu ispred uzima mobitel i učitava COVID potvrdu. Isto to čini tipu iza njega. Nema zaštitnih rukavica, nema dezificijensa. Ulazim, ja sam na redu. Uručujem joj pisanu potvrdu o cijepljenju, tek toliko da sad ne pretražujem po mobitelu. Uzima, čita i vraća, vadim osobnu i postavljam je u razinu njenog lica. Ona pruža ruku da ju uzme, ja uzmičem.

- Ne dam vam osobnu u ruke, izvolite pogledati.

- Moram pogledati u vašu osobnu!

- Pa gledajte, ali je ne dirajte rukama.

- Ne vidim dobro, moram je sama pogledati.

- To nije moj problem, ne dam vam je u ruke.

- Onda nećete ući unutra.

- Onda zovite šefa.

- Nema šefa. Itd, bla bla bla ...

Dakle, da skratim. Čitavu smjenu ta zaštitarka čeprka po tuđim mobitelima, prevrće ih po rukama, bez zaštitnih rukavica, u FINI je frekvencija takva da na sat pored nje s COVID potvrdama prođe barem stotinu ljudi. I onda se pitamo kako se korona širi i kako ljudi umiru i čudimo se kako to, kako to? I nitko da se nađe upozoriti FINU da se COVID potvrde ne očitavaju tako da se mobiteli prevrću po zaštitarkinim nezaštićenim rukama.

Važno je da ona ima veliki pištolj u toku o boku i da na ulazu legitimira ljude. I procjenjuje ih onako ispod oka, kako je to milicija znala raditi. Još to pamtim i kad se takvo što desi, svi mi osigurači iskoče.

FINA - uvedite optičke čitače potvrda, zaštitari vam tamo nisu da bi legitimirali ljude!


Nastavite čitati

Pula
 

'NIKAD VIŠE UHLJEBLJIVANJA' Gradonačelnik Zoričić o pripajanju triju gradskih firmi Pula Sportu: "Neće biti otkaza, ni smanjenja plaća, no bit će manje troškova, a više efikasnosti"

"Dobili smo punu sliku stanja u svim društvima i možemo ići u spajanje kako bismo imali nov početak i čistu tvrtku koja nikad više neće biti poligon za uhljebljivanje. Ovim postupkom željeli smo se resetirati od svih devijacija na koje se više ne želim vraćati. Promijenili smo standarde i, bio ja na čelu Pule ili netko drugi, Puležanke i Puležani više nikad neće dozvoliti povratak na staro“, rekao je gradonačelnik Zoričić

Pula
 

Zoričić i Miletić projekt GOO-a provode samo formalno

Naš je prijedlog bio usvojen te je tijekom lipnja i rujna održana edukacija za 21 učiteljicu iz pulskih osnovnih škola. Nakon provedene edukacije, započela je realizacija programa za pulske petašice i petaše. Iznos od 250.000 kuna će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća rebalansom biti smanjen za 65.000 kuna koji nisu potrošeni jer je odabrana edukacija za učitelje s manjim brojem sati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.