Život

KORONA NAŠA SVAGDAŠNJA

Novinar Radio Pule Elvis Mileta: O jednom ženskom pištolju ili širi li FINA koronu?

Poznati novinar Radio Pule Elvis Mileta u Facebook statusu prepričao je događaj kojem je svjedočio ispred pulske FINA-e. Mileta smatra da je sadašnji način provjere COVID potvrda nedopustiv i predlaže rješenja. Status prenosimo u cjelosti.


 
2 min
Istra24
FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

Poznati novinar Radio Pule Elvis Mileta u Facebook statusu prepričao je događaj kojem je svjedočio ispred pulske FINA-e. Mileta smatra da je sadašnji način provjere COVID potvrda nedopustiv i predlaže rješenja. Status prenosimo u cjelosti.

Pred poslovnicom FINE u Puli red, kroz staklo provirujem, zaštitarka tipu ispred uzima mobitel i učitava COVID potvrdu. Isto to čini tipu iza njega. Nema zaštitnih rukavica, nema dezificijensa. Ulazim, ja sam na redu. Uručujem joj pisanu potvrdu o cijepljenju, tek toliko da sad ne pretražujem po mobitelu. Uzima, čita i vraća, vadim osobnu i postavljam je u razinu njenog lica. Ona pruža ruku da ju uzme, ja uzmičem.

- Ne dam vam osobnu u ruke, izvolite pogledati.

- Moram pogledati u vašu osobnu!

- Pa gledajte, ali je ne dirajte rukama.

- Ne vidim dobro, moram je sama pogledati.

- To nije moj problem, ne dam vam je u ruke.

- Onda nećete ući unutra.

- Onda zovite šefa.

- Nema šefa. Itd, bla bla bla ...

Dakle, da skratim. Čitavu smjenu ta zaštitarka čeprka po tuđim mobitelima, prevrće ih po rukama, bez zaštitnih rukavica, u FINI je frekvencija takva da na sat pored nje s COVID potvrdama prođe barem stotinu ljudi. I onda se pitamo kako se korona širi i kako ljudi umiru i čudimo se kako to, kako to? I nitko da se nađe upozoriti FINU da se COVID potvrde ne očitavaju tako da se mobiteli prevrću po zaštitarkinim nezaštićenim rukama.

Važno je da ona ima veliki pištolj u toku o boku i da na ulazu legitimira ljude. I procjenjuje ih onako ispod oka, kako je to milicija znala raditi. Još to pamtim i kad se takvo što desi, svi mi osigurači iskoče.

FINA - uvedite optičke čitače potvrda, zaštitari vam tamo nisu da bi legitimirali ljude!


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.