Život

KORONA NAŠA SVAGDAŠNJA

Novinar Radio Pule Elvis Mileta: O jednom ženskom pištolju ili širi li FINA koronu?

Poznati novinar Radio Pule Elvis Mileta u Facebook statusu prepričao je događaj kojem je svjedočio ispred pulske FINA-e. Mileta smatra da je sadašnji način provjere COVID potvrda nedopustiv i predlaže rješenja. Status prenosimo u cjelosti.


 
2 min
Istra24
FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

Poznati novinar Radio Pule Elvis Mileta u Facebook statusu prepričao je događaj kojem je svjedočio ispred pulske FINA-e. Mileta smatra da je sadašnji način provjere COVID potvrda nedopustiv i predlaže rješenja. Status prenosimo u cjelosti.

Pred poslovnicom FINE u Puli red, kroz staklo provirujem, zaštitarka tipu ispred uzima mobitel i učitava COVID potvrdu. Isto to čini tipu iza njega. Nema zaštitnih rukavica, nema dezificijensa. Ulazim, ja sam na redu. Uručujem joj pisanu potvrdu o cijepljenju, tek toliko da sad ne pretražujem po mobitelu. Uzima, čita i vraća, vadim osobnu i postavljam je u razinu njenog lica. Ona pruža ruku da ju uzme, ja uzmičem.

- Ne dam vam osobnu u ruke, izvolite pogledati.

- Moram pogledati u vašu osobnu!

- Pa gledajte, ali je ne dirajte rukama.

- Ne vidim dobro, moram je sama pogledati.

- To nije moj problem, ne dam vam je u ruke.

- Onda nećete ući unutra.

- Onda zovite šefa.

- Nema šefa. Itd, bla bla bla ...

Dakle, da skratim. Čitavu smjenu ta zaštitarka čeprka po tuđim mobitelima, prevrće ih po rukama, bez zaštitnih rukavica, u FINI je frekvencija takva da na sat pored nje s COVID potvrdama prođe barem stotinu ljudi. I onda se pitamo kako se korona širi i kako ljudi umiru i čudimo se kako to, kako to? I nitko da se nađe upozoriti FINU da se COVID potvrde ne očitavaju tako da se mobiteli prevrću po zaštitarkinim nezaštićenim rukama.

Važno je da ona ima veliki pištolj u toku o boku i da na ulazu legitimira ljude. I procjenjuje ih onako ispod oka, kako je to milicija znala raditi. Još to pamtim i kad se takvo što desi, svi mi osigurači iskoče.

FINA - uvedite optičke čitače potvrda, zaštitari vam tamo nisu da bi legitimirali ljude!


Nastavite čitati

Pula
 

U VALTURI UPOLA MANJE PUTNIKA NEGO PRIJE KRIZE Dok Zadar obara rekorde a Split prestiže Zagreb, Zračna luka Pula posluje s pola snage

Pula je u ljeto 2018. ponosno dočekala svog sedamstotisućitog putnika, no tada se sve okrenulo. Do prvog listopada ove godine, pulska zračna luka je imala 45.5 putnika manje nego do tog datuma predpandemijske 2019. U isto vrijeme Zadar se 'popravio' za čak 63 posto, dočekavši drugu godinu zaredom svog milijuntog putnika. Što će u četvrtak na sve ovo reći vijećnici županijske Skupštine? Umjesto poslovnog izvješća, iz Zračne luke im je poslana Power Point prezentacija bez ijednog financijskog podatka

Pula
 

ZAPUŠTENA LJEPOTICA: Zgrada bivšeg Admiraliteta na pulskoj rivi čeka neka bolja vremena za sanaciju, a za dobivanje EU fondova postoji jedan uvjet

Iz Istarske županije poručuju da se nakon otpadanja dijela kamenih ornamenata vijenca s pročelja zgrade, kao i dijelova vijenca na dvorišnoj strani zgrade, Istarska županija je početkom 2020. godine pismeno obavijestila tadašnje Ministarstvo državne imovine Republike Hrvatske te predložila zajedničko sufinanciranje hitne sanacije nužnih dijelova zgrade, tako da se dio sredstava u iznosu od 50 posto osigura iz državnog proračuna, što od strane Ministarstva nije prihvaćeno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.