Ekipa Hook&Cooka uspjela je sinoć na ribarskom molu u Medulinu učiniti baš ono što je najavila – objediniti ljubav prema moru, okupiti ribare, kuhare i muzičare kako bi na jedinstven način posjetiteljima približili morske specijalitete.
Hook&Cook ekipa Siniša Pavlović i Marko Domgjoni još su jednom priredili zanimljivo događanje na koje su došli broji posjetitelji; mladi i stari, domaći i stranci. Prstohvat dodatnog začina izvrsnoj atmosferi svakako su dodala i dva vrsna kuhara Jorg Zupan i Marko Turković koji su ponudili zanimljiva i ukusna jela.
Vrsni kuhari za inovativna jela
Chef Zupan, koji u Ljubljani ima dva restorana s Michelinovim zvjezdicama, sinoć je u Medulinu spremao filet o'bun, a sudeći po redu pred brodom na kojem je svoje jelo spremao, odlično se snašao i van kuhinje u kojoj se priprema Michelinova hrana.
Turković je pak trenutno jedan od najmlađih i najboljih hrvatskih kuhara, radio je u brojim vrhunskim restoranima diljem Europe, vratio se u Hrvatsku i otvorio svoj restoran, a sinoć je pripremao jelo koje je nazvao t skune od tune – u jedinstvenoj kreaciji spojio je tunu, kajmak, domaći kruh… I - mnogi su uživali u njegovom jelu.
Na sinoćnjem meniju bio je i tuna cheeseburger, koju Hook&Cookovci nude uvijek i on je na neki način njihov zaštitni znak.
Za dobar glazbeni ugođaj zaduženi su bili Forbidden Dance Records feat. Samuele Pagliai, a ugodna glazba koju su pripremili svakako je pridonijela izvrsnoj i ugodnoj atmosferi na ribarskom mulu.
Chef Zupan
Ako sinoć niste stigli do Medulinu, učinite to večeras i kušajte specijalitete Marka Turkovića i Jorga Zupana, ili pak posjetite Hook&Cook festival 12. i 13. kolovoza kad će biti održano drugo ovogodišnje izdanje ovog popularnog druženja u Medulinu.
Inače, festival financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 180 tisuća kuna, a organizira ga Turistička zajednica općine Medulin.