Život

hrvatska ima predstavnicu na popularnom festivalu

Mlada pulska pjevačica Zoe Šestan uskoro nastupa na Sanremu junior

Svjetsko finale za pjevače soliste od 6. do 15. godine održat će se u čuvenom Ariston Theatre of Sanremo 17. travnja 2024., uz pratnju velikog Sanremo Junior Orchestra od 32 člana * Zoe će na pozornici izvesti pjesmu britanske glumice i pjevačice Cynthie Erivo 'Stand Up'


 
3 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Svjetsko finale za pjevače soliste od 6. do 15. godine održat će se u čuvenom Ariston Theatre of Sanremo 17. travnja 2024., uz pratnju velikog Sanremo Junior Orchestra od 32 člana * Zoe će na pozornici izvesti pjesmu britanske glumice i pjevačice Cynthie Erivo 'Stand Up'

Protekli vikend, 10. veljače, završio je74. Festival di Sanremo. No, vrlo skoro će se na pozornici Teatra Ariston odvijati međunarodni pjevački festival za mlade Sanremo Junior. I Hrvatska će imati svoju predstavnicu, i to iz Istre, iz Pule, Zoe Šestan!

Zoe Šestan, sada 12. godišnja pjevačica, sa više od 60 solo nasupa, tijekom 2022./'23. godine osvojila je najviše nagrade na mnogim međunarodnim on line festivalima, a o njezinim smo uspjesima i mi pisali. Također, vratila se s niza važnih međunarodnih festivala uživo s najvišim nagradama u  oštroj konkurenciji iz cijelog svijeta.

Nakon BalkanFesta koji je bio pretkvalifikacijski festival za svjetski poznati Slavjanski Bazar u Bjelorusiji (na koji nije otišla radi početka rata Rusija-Ukrajina) te WAPA VIVA LE FRANCE u Parizu, EUROPOP CONTEST PERLE u Berlinu, i WAPA VIVA ITALIA u Rimu gdje je osvojila čak SUPER GRAND PRIX, Sanremo Juior je bio prvi logičan nastavni izbor.

Uvrštena u popis finalista

Prije tri tjedna, doznajemo od njezine majke Rosane Nenadić, dobila je potvrdu da je uvrštena na popis finalista, odabirom između mnogobrojnih vrsnih kandidata iz cijelog svijeta.

Svjetsko finale za pjevače soliste od 6. do 15. godine održat će se u čuvenom Ariston Theatre of Sanremo 17. travnja 2024., uz pratnju velikog Sanremo Junior Orchestra od 32 člana. Festival, kao mjesto profesionalnog prestiža omogućuje sudionicima nacionalnu i međunarodnu medijsku promociju.

Prijenos pjevačkog festivala bit će uživo diljem svijeta.

Festival se odvija tijekom jednog tjedna uz sudjelovanje mladih kreativnih snaga iz cijele Italije. Dio prihoda festivala uplaćuje se i na račun talijanskog Unicefa koji je pokrovitelj festivala, dok je sponzor festivala Comune di Sanremo. Festival organizira Kismet, tvrtka koja je aktivna na međunarodnoj kulturnoj, obrazovnoj i umjetničkoj sceni od 1977. godine.

Zoe će na pozornici izvesti pjesmu britanske glumice i pjevačice Cynthie Erivo 'Stand Up', koja je i autorica pjesme iz filma Harriet iz 2019. godine. Film je biografski, o abolicionistici Harriet Tubman. Kako je jedna glazbena kritičarka napisala ova pjesma bilježi teme nade, prevladavanja prepreka i dobrote prema drugima. Motivirajuća pjesma ističe i ustrajnost pojedinca, iako je možda sam na putu.

Zoe je, doznajemo, odabrala ovu pjesmu jer nosi i nadu nemirnom svijetu mladih diljem planete, osobito njenih zaraćenih dijelova. Pjesma je bila, između ostalog, 2019. nominirana za nagradu Oscar i 2020. za Grammy.

Priprema uz Lelu Kaplowitz

Emocionalno i tehnički zahtjevnu baladu s primjesom gospela, Zoe će pomoći pripremiti naša vrsna jazz pjevačica sa svjetskim iskustvom Lela Kaplowitz.

Potporu za predstavljanje Zoe kao predstavnice Republike Hrvatske, a nadasve svojeg zavičaja, na Sanremo Junior festivalu dosad su podržali Istarska županija, TZ Istarske županije, tvrtke Samarcanda, Bi Holiday/Bi Village, Eurovilla te niz prijatelja, uz podršku udruga SGK Čarobna frula i Cirkuska Nit.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) ZBOR PULALALA Glazbenica Olga Mujkić nakon radionica pjevanja za mame i bebe pjevati uči cijele obitelji

Mame pjevaju, djeca se razvijaju, tako bih ja to opisala, smije se Olga dodajući da su mnoga znanstvena istraživanja dokazala dobrobiti glazbe i želja joj je da to ljudi osvijeste. Pa su tako mame koje pjevaju manje pod stresom, pjevanje u grupi povećava hormon sreće, djeluje pozitivno na imunitet beba. Djeca manje plaču i bolje se povezuju s majkama, a mame se uspješnije bore s problemima i mogućom postporođajnom depresijom

Istra
 

DRŽAVNA PRVAKINJA ANA MIŠAN, 14-godišnja sportska penjačica iz Fažane tjedno prevali 600 kilometara samo da bi trenirala: "U autu ponekad jedem, pišem zadaće i spavam, no čim dođem pred stijenu umor naprosto nestane"

Na pitanje čime je sportsko penjanje toliko fascinira, veli da je to sport koji kombinira snagu, ravnotežu, motoriku, fleksibilnost, no najvažnije je ipak - ono u glavi. Izazov je to, kako za tijelo tako i za um. * Glava mora biti čista. Kad stanem pred stijenu prvo moram isplanirati pokrete smjera kojim ću ići, kalkuliram, tu mi šah puno pomaže. Nema kod penjanja "ne mogu" na pola puta, mora se dalje, treba se biti baš koncentriran i fokusiran, priča nam ova mlada penjačica

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.