Život

SIMULIRAO SE NASTANAK POŽARA

Održana terenska vježba civilne zaštite u Dječjem vrtiću Medulin

Vježba je uspješno provedena, sva djeca uspješno su evakuirana, a nakon održane vježbe provedena je analiza Plana djelovanja civilne zaštite i evakuacije nakon čega su uočeni manji nedostaci i koji će biti izmijenjeni


 
1 min
Istra24

Vježba je uspješno provedena, sva djeca uspješno su evakuirana, a nakon održane vježbe provedena je analiza Plana djelovanja civilne zaštite i evakuacije nakon čega su uočeni manji nedostaci i koji će biti izmijenjeni

U Dječjem vrtiću Medulin, danas je održana terenska vježba civilne zaštite na području Općine Medulin pod nazivom „MEDULIN 2024.“

U sklopu vježbe simulirao se nastanak požara u dječjem vrtiću, evakuacija svih osoba i djece iz vrtića, alarmiranje žurnih službi te ostale radnje predviđene Planom evakuacije i spašavanja u Dječem vrtiću Medulin.

U vježbi je sudjelovao Stožer civilne zaštite Općine Medulin (uži dio), Javna vatrogasna postrojba Pula, Dobrovoljno vatrogasno društvo Općine Medulin, Gradsko društvo Crvenog križa Pula te Dječji vrtić Medulin.

Vježba je uspješno provedena, sva djeca uspješno su evakuirana, a nakon održane vježbe provedena je analiza Plana djelovanja civilne zaštite i evakuacije nakon čega su uočeni manji nedostaci i koji će biti izmijenjeni.

Upravo pravovremenom uočavanje potencijalnih nedostataka ciljevi su ovakvih vježbi, ali i uvježbavanje djelatnika i polaznika u provedbi sklanjanja i evakuacije kao mjere civilne zaštite u slučaju izvanrednog događaja i podizanje razine osposobljenosti operativnih snaga sustava civilne zaštite Općine Medulin.

Mališani Dječjeg vrtića Medulin po završetku vježbe uživali su u druženju s vatrogascima i Crvenim križem, razgledavanju vozila i jednoj potpuno novoj aktivnosti u njihovom vrtiću.


Nastavite čitati

Istra
 

(FOTO) Dan otvorenih podruma donio druženje i veselje u vodnjansku vinariju Medea

Ovaj se događaj organizira tijekom nedjelje, kako bi što više ljudi moglo odvojiti malo vremena za obilazak vinarija", kaže enolog Marko Krstačić. Posjetitelji su puni riječi hvale, a mnogi smatraju kako bi  manifestacija trebala biti učestalija, jer im se interval od godinu dana čini predugim, kako za degustaciju vina, tako i za druženje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.