Život

MAJSTORICA ZA SLATKO S BLOGA AVE DULCIS OTKRIVA

OVO JE RECEPT KOJI STE TRAŽILI Jedna smjesa za tijesto od koje možete napraviti nekoliko vrsta kolačića

Puležanka Tamara Ivančić svoj je blog počela pisati još 2011. godine, a danas je jedna od najutjecajnijih hrvatskih food blogera koja surađuje s mnogim renomiranim tvrtkama


 
2 min
Borka Petrović

Puležanka Tamara Ivančić svoj je blog počela pisati još 2011. godine, a danas je jedna od najutjecajnijih hrvatskih food blogera koja surađuje s mnogim renomiranim tvrtkama

"Kad krene blagdansko ludilo okrećem se provjerenim receptima. Kako najviše volim raditi sve zadnje dane nemam vremena za isprobavanje. U tim situacijama odlično mi dođe ovo tijesto od kojeg možete napraviti razne kekse dodajući ključni sastojak.

S obzirom da najviše volim pokloniti ovakvu kutiju s domaćim keksima za mene je ovaj recept hit, a nadam se da će se svidjeti i vama", poručuje Tamara Ivančić, poznata pulska blogerica za naš portal.

Mi vam donosimo recept za jednu smjesu za tijesto, od koje možete napraviti nekoliko različitih vrsta kolačića, zavisno o dodacima koje mu dodajete, a ostale novogodišnje recepte možete pogledati na njezinom blogu Ave dulcis ili instagram profilu na kojem je prati više od 15 tisuća pratitelja.

Ima tu slatkog, slanog, raw recepata....

Inače, ova Puležanka blog piše još od 2011. godine, a danas je Tamara jedna od najutjecajnijih hrvatskih food blogera koja surađuje s mnogim renomiranim tvrtkama.

SASTOJCI ZA TIJESTO:

  • 250 gr glatkog brašna
  • 100 gr šećera u prahu
  • 140 gr maslaca 
  • prstohvat soli
  • 2 žumanjka
  • .dodaci za čokoladne kekse - 5 gr kakao praha
  • za kekse sa marmeladom 5 žlica marmelade od šipka

PRIPREMA:

Sastojke za baznu smjesu uspite u multipraktik i pulsirajte dok ne nastanu mrvice. Odvojite na 4 dijela.

Jedan dio vratite u multipraktik pa mu dodajte kakao prah. Dva dijela neka ostanu obična, a u 4 dodajte koricu limuna i naranče. Ohladite barem 30 minuta.

Od baznog tijesta režite modlicama oblike i napravite kekse s marmeladom (utisnite kuhačom rupicu i napunite marmeladom pa pecite) na 180 stupnjeva 10-15 minuta.

Od tamnog tijesta možete izrezivati oblike po želji, primjerice kućice kao na fotografiji.  Možete ih glazirati šećerom ili otopljenom čokoladom. Od ostataka tamnog i svijetlog napravite dvobojne prutiće. Ne zaboravite od bjelanjaka napraviti puslice.

Dobar tek!


FOTO: Ave dulcis blog

Nastavite čitati

Pula
 

PULJANIMA KONAČNO 'VOJNI' DIO LUKE Evo kako će izgledati zona inovacija Valelunga

Zoričić: "To je budućnost Pule. Neću reći da je ovo nakon Uljanika novi Uljanik, ali zasigurno je je nakon brodogradilišta nova zona industrije na danas zapuštenom i napuštenom prostoru, koji je još u vlasništvu države, koja će nam ga dati u primjenu, a potom vjerujem i u vlasništvo". Projekt iznosi 6 milijuna eura, a malo više do 5 milijuna osigurava EU

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.