Život

EDUKOSI.TURIZAM

Porečkom Pučkom otvorenom učilištu 1,2 milijuna kuna za edukacije osoba s invaliditetom za poslove u turizmu

Uzevši u obzir zahtjeve za povećanjem broja zaposlenih u turističkim djelatnostima i činjenicu da je velik dio osoba s invaliditetom u Hrvatskoj u riziku od siromaštva upravo zbog nedovoljnog sudjelovanja na tržištu rada i neposjedovanja novih znanja i vještina


 
2 min
Istra24
Ravnateljica Snježana Radetić i ministrica Nikolina Brnjac

Uzevši u obzir zahtjeve za povećanjem broja zaposlenih u turističkim djelatnostima i činjenicu da je velik dio osoba s invaliditetom u Hrvatskoj u riziku od siromaštva upravo zbog nedovoljnog sudjelovanja na tržištu rada i neposjedovanja novih znanja i vještina

Ravnateljica porečkog Pučkog otvorenog učilišta, Snježana Radetić, potpisala je minulog petka ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta EDUKOSI.TURIZAM - edukacija osoba s invaliditetom za poslove u turizmu, a koji je vrijedan 1,2 milijuna kuna.

Njime bi se kroz 20 mjeseci trebale provesti radionice za osobe s invaliditetom, a organizirat će se i radionice za poslodavce s ciljem edukacije i promocije zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Uzevši u obzir zahtjeve za povećanjem broja zaposlenih u turističkim djelatnostima i činjenicu da je velik dio osoba s invaliditetom u Hrvatskoj u riziku od siromaštva upravo zbog nedovoljnog sudjelovanja na tržištu rada i neposjedovanja novih znanja i vještina, sektor turizma i ugostiteljstva pruža mogućnost kvalitetnog socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom.

Stoga bi ovaj projekt trebao odgovoriti na društvene potrebe isključivo osoba s invaliditetom kroz provedbu ponajprije praktičnog osposobljavanja kod poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu, a u suradnji s ustanovama za obrazovanje odraslih te strukovnim i ostalim udrugama i ustanovama koje se bave osobama s invaliditetom..

„Veseli nas da je projekt Pučkog otvorenog učilišta prošao sve kvalitativne provjere i među 54 pristigle prijave projektnih prijedloga izabran kao jedan od 14 uspješnih“, kaže ravnateljica Radetić.

Projekt EDUKOSI-TURIZAM financira Ministarstvo turizma i sporta, a realizirat će se s  s partnerima - Društvom invalida Poreč, DANTE - ustanovom za obrazovanje odraslih Rijeka, Društvom za istraživanje i potporu Rijeka i Mini karavan servis d.o.o. – Polidor kamp Funtana.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.