Život

ODLAZAK JEDNOG OD NAJBOLJIH

Preminuo poznati istarski vinar Marijan Arman

Arman je svoj život posvetio vinarstvu kojim se počeo baviti prije više od 20 godina te malvaziji. Bio je jedan od najpoznatijih istarskih vinara


 
1 min
Istra24
Marijan Arman/ Foto: Facebook

Arman je svoj život posvetio vinarstvu kojim se počeo baviti prije više od 20 godina te malvaziji. Bio je jedan od najpoznatijih istarskih vinara

Preminuo je poznati i ugledni istarski vinar Marijan Arman.

Od njega se na Facebook stranici "Arman Marijan wines" emotivnom objavom oprostila njegova obitelj.

"Dragi prijatelji, u dubokoj tuzi javljamo da nas je nakon teške bolesti napustio naš voljeni tata, naša velika podrška, motivacija i snaga. Neizmjerna ti hvala na svemu, tata. Mirno spi i ne bacilaj", objavljeno je danas na toj Facebook stranici.

Arman je svoj život posvetio vinarstvu kojim se počeo baviti prije više od 20 godina te malvaziji. Bio je jedan od najpoznatijih istarskih vinara, piše Index.

Ljubav prema proizvodnji vina je u svijest obitelji Arman utkao 1880-ih Marijanov pradjed Ivan zasadivši prvi vinograd. Postepeno uvodeći novu tehnologiju i znanja, Marijan je unaprijedio tradicionalni način proizvodnje vina pa se sredinom 1990-ih dogodio najveći preokret vinarije. 

Bilo je to vrijeme takozvanog Vinskog proljeća, kada je vinarija počela nizati značajnije uspjehe na tržištu te je među prvim entuzijastima modernizirala svoj podrum i krenula u suvremenu, kvalitetnu proizvodnju vina. 

Marijan je s kćerima Ines i Ninom posebnu pažnju posvećivao autohtonim istarskim sortama malvaziji i teranu, a one će nastaviti obiteljsku tradiciju.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.