Život

ne ću ben, hodi zajno

Pulska Gea osigurala 450.000 kuna potpore iz Europskog socijalnog fonda

Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula osigurao je sredstva za provedbu projekta Ne ću ben, hodi zajno. -Dobivena sredstva od velike su važnosti za udrugu budući da su omogućila zapošljavanje psihoterapeuta na pola radnog vremena te koordinatora programa i aktivnosti također na pola radnog vremena, rekla je predsjednica Kluba Gea Nataša Vitasović


 
2 min
Istra24
foto Facebook/Klub Gea Pula

Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula osigurao je sredstva za provedbu projekta Ne ću ben, hodi zajno. -Dobivena sredstva od velike su važnosti za udrugu budući da su omogućila zapošljavanje psihoterapeuta na pola radnog vremena te koordinatora programa i aktivnosti također na pola radnog vremena, rekla je predsjednica Kluba Gea Nataša Vitasović

Pulskom Klubu žena liječenih od karcinoma dojke Gea dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 450 tisuća kuna iz Europskog socijalnog fonda za projekt „NE ću ben, hodi zajno“.

Riječ je o projektu na kojemu surađuju Klub Gea Pula i partner, općina Murter – Kornati, a cilj mu je povećanje znanja i svijesti žena svih dobnih skupina o važnosti ranog otkrivanja i prevencije raka dojke i recidiva raka dojke, te promicanje zdravih navika očuvanja zdravlja građana na području Istarske županije i Općine Murter.

Sredstvima će se zaposliti psihoterapeut i koordinator

Projektom se osvještavaju i uče žene da je kontinuirani samopregled i odlazak na preventivni pregled dojki važan korak u zaštiti vlastitog zdravlja.

-Dobivena sredstva od velike su važnosti za udrugu budući da su omogućila zapošljavanje psihoterapeuta na pola radnog vremena te koordinatora programa i aktivnosti također na pola radnog vremena, rekla je Nataša Vitasović koja je od 12.kolovoza 2022. godine ponovno preuzela predsjedanje Klubom.

Osvještavanje problema putem video spotova i novih vizuala

Glavne aktivnosti u narednih godinu dana, koliko traje projekt bit će usmjerene na promociju zdravlja i podizanje svijesti žena o važnosti usvajanja navike kontinuiranog pregleda dojki kroz medijsku kampanju, već poznatog naziva “NE, “ću ben”, hodi zajno” u sklopu koje će u suradnji s produkcijskom kućom „Medvid“ biti snimljen video i audio spot koji će biti ponuđen radio postajama, portalima i TV kućama poradi emitiranja.

Nanovo izabrana predsjedica Gee Nataša Vitasović (desno)

Također u suradnji s „CRO8“ iz Pazina osmislit će se edukativni brošure s novim vizualima i plakati za koje se nadamo da ćemo ih se moći vidjeti u zdravstvenim ustanovama, ordinacijama, bolnici na području naše županije ali i Općine Murter.

Brojne radionice o važnim pitanjima prevencije raka dojke

Osim toga organizirat će se predavanja o raku dojke, radionice samopregleda dojke, predavanja o prehrani, podizanju imuniteta, prirodnim načinima brige o vlastitom zdravlju, koja će biti otvorena za širu javnost, a za članice će s ciljem unaprjeđenja zdravlja biti organizirane antistres radionice, radionice joge, pravilnog disanja i kreativne radionice.

foto Facebook/Klub Gea Pula

U sklopu obilježavanja Javnozdravstvene akcije Mjesec ružičaste vrpce organizirat će se Dani otvorenih vrata udruge kao i tradicionalna humanitarna utrka 02.10.2022. godine na pulskom Lungomareu ove godine sa sloganom „Hodi zajno!“ na kojoj će se sudionici i posjetiteljima dijeliti promotivni predmeti s porukom (ruksaci, staklene boce, kišobrani i dr.) a čija je nabava financirana iz ovog projekta.

Gea Pula: Brini se o svom zdravlju, jedi zdravo, budi fizički aktivna, izbjegavaj alkohol i duhanske proizvode 

Ista takva utrka organizirat će se 15.10.2022. na otoku Murteru kako bi podijelili s njima primjer dobre prakse u senzibiliziranju javnosti na problem raka dojke i poticanje građana na brigu o vlastitom zdravlju. Također u okviru projektnih aktivnosti organizirat će se Javnozdravstvena akcija Dan narcisa u Puli i u općini Murter, koju će članice udruge imati prilike posjetiti u okviru projekta.

Foto Facebook/Klub Gea Pula

-Kvaliteta projekta „NE ću ben, hodi zajno“ svakako je vidljiva i kroz vrednovanje Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao posredničkih tijela koji su projekt ocijenili s visokih 108 od maksimalnih 110 bodova.  Zahvaljujemo se Barbari Floričić iz obrta Nativa koja je pomogla da sve naše zamisli i ideje strukturiramo u zadovoljavajući okvir potreban za prijavu projekta na ESF fondove. Nadamo se da će se i naši građani maksimalno uključiti kao korisnici u naše aktivnosti te ih pozivamo- da prate našu web stranicu www.geapula.hr i objave na Facebook i Instagram profilu, a nadamo se i dobroj praćenosti od strane medija koji imaju veliku ulogu u promociji i vidljivosti projekta, rekla je Nataša Vitasović.


Nastavite čitati

Pula
 

Objavljen Javni poziv za dostavu prijava za sufinanciranje mjera energetske učinkovitosti na području grada Pule

Pravo na prijavu za nabavu kućanskih uređaja i nabavu električnih vozila ima isključivo korisnik s prebivalištem na području grada Pule, a za uslugu izrade glavnog projekta za solarnu elektranu na obiteljskoj kući i za kupnju fotonaponskih sunčanih modulapravo na prijavu ima isključivo korisnik s vlasništvom ili suvlasništvom nad nekretninom smještenom na području grada Pule

Pula
 

Dokumentarni serijal 'U ime oca' u Dnevnom boravku Rojca

'Oci' u preostale tri epizode su Martin Bizjak, akademski slikar bez kojeg Pula ne bi imala filmski festival u Areni, zatim Boško Obradović autor i realizator projekta 'Atomsko sklonište' i Livio Morosin, jedan od najboljih autora pop rock i etno scene

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.