Život

Putinjo broji zadnje dane

Vesela maškarana skupina na Velom Vrhu imenovala glavnog krivca ki če zgoriti u utorak

Ta naša mala maškarana kunpanija se peljala cili dan po Monte Grandu z traktorom od hiže do hiže kako tradicija išće, a pokle su finili tamo od kud su i partili, poli pusta ki je dobija svoje ime i ki će lipo zgoriti u utorak navečer


 
2 min
ⒸFOTO: Manuel Angelini

Ta naša mala maškarana kunpanija se peljala cili dan po Monte Grandu z traktorom od hiže do hiže kako tradicija išće, a pokle su finili tamo od kud su i partili, poli pusta ki je dobija svoje ime i ki će lipo zgoriti u utorak navečer

Vrajže slabo.

Peljeći se priko Velog Vrha, bi rekli kakovi Monte Grande, smo zapoštali da naš pust, orko, nan se para ipak njihov je dobija ime. Putinjo.

Ni ne ti put bilo teško, vero ni, ma bolje da ni, ma kad već je, onda će lipo zgoriti. Užgati ćemo ga kaj blago, nek pojde svragon.

Bila je subota popodne, četiri ure pasane, ma tamo smo pasivali z vituron i zajno vidili da je pust dobija ime. A vrag če ga znati ki se domislia, ma vero ni bilo teško, san reka već, ala šu smo se kapili.

Ma bilo je tamo još tih maškaranih z dicon ka su isto bila maškarana, inšoma svi su bili maškarani, a kako ko ne. Su bili svi kontenti. Dica su se igrala, tekla oko pusta, druga su bila na traktoru, a niš dica ko dica. A veliki, ko veliki spod tende z bukaleton i damižanom, kuntenti kako triba biti u maškarah. Ma ben šu da vam ne povidamo sve detalje jer ne rabi. Ki kapi kapi, ki ne če se navaditi.

Ta naša mala maškarana kunpanija se peljala cili dan po Monte Grandu z traktorom od hiže do hiže kako tradicija išće, a pokle su finili tamo od kud su i partili, poli pusta ki je dobija svoje ime i ki će lipo zgoriti u utorak navečer poli vajk svene oštarije ku nećemo pominjati, ma svi znaju ka je, jer je tamo već 100 lit.

Nemojte ča zamirit i kuraja.


Nastavite čitati

Pula
 

Izgradnja gradskih stanova na Gregovici napreduje prema planu

Predviđena je gradnja samostojeće stambene zgrade katnosti P+2 (prizemlje i dva kata) sa šest stambenih jedinica veličine od 29 do 89 četvornih metara, ukupne građevinske bruto površine 537,30 četvorna metra i ukupne neto korisne površine 440,35 četvorna metra.Planirani datum završetka radova je 14. ožujka 2025. godine

Pula
 

Uprava cementare ponudila povećanje plaće od 17,5 posto! Radnici imaju pozitivan stav o ponudi

Prošlotjedni štrajk dogodio se jer je Uprava odbila prihvatiti zahtjev za povećanjem plaća od 20 posto za svih 158 radnika * Lučano Peršić, glavni sindikalac i radnik cementare s 44 godine staža: "Upravo provodimo anketu s radnicima i mogu ocijeniti da postoji pozitivan stav prema novom prijedlogu uprave" Radnici sada imaju prosječnu neto plaću od oko 1100 eura, a povećanje bi se odnosilo na stotinjak radnika kojima se plača obračunava prema koeficijentu, dok ostali imaju tzv. 'fiksni ugovor'

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.