republika - dugi
Život

Putinjo broji zadnje dane

Vesela maškarana skupina na Velom Vrhu imenovala glavnog krivca ki če zgoriti u utorak

Ta naša mala maškarana kunpanija se peljala cili dan po Monte Grandu z traktorom od hiže do hiže kako tradicija išće, a pokle su finili tamo od kud su i partili, poli pusta ki je dobija svoje ime i ki će lipo zgoriti u utorak navečer


 
2 min
ⒸFOTO: Manuel Angelini

Ta naša mala maškarana kunpanija se peljala cili dan po Monte Grandu z traktorom od hiže do hiže kako tradicija išće, a pokle su finili tamo od kud su i partili, poli pusta ki je dobija svoje ime i ki će lipo zgoriti u utorak navečer

Vrajže slabo.

Peljeći se priko Velog Vrha, bi rekli kakovi Monte Grande, smo zapoštali da naš pust, orko, nan se para ipak njihov je dobija ime. Putinjo.

Ni ne ti put bilo teško, vero ni, ma bolje da ni, ma kad već je, onda će lipo zgoriti. Užgati ćemo ga kaj blago, nek pojde svragon.

Bila je subota popodne, četiri ure pasane, ma tamo smo pasivali z vituron i zajno vidili da je pust dobija ime. A vrag če ga znati ki se domislia, ma vero ni bilo teško, san reka već, ala šu smo se kapili.

Ma bilo je tamo još tih maškaranih z dicon ka su isto bila maškarana, inšoma svi su bili maškarani, a kako ko ne. Su bili svi kontenti. Dica su se igrala, tekla oko pusta, druga su bila na traktoru, a niš dica ko dica. A veliki, ko veliki spod tende z bukaleton i damižanom, kuntenti kako triba biti u maškarah. Ma ben šu da vam ne povidamo sve detalje jer ne rabi. Ki kapi kapi, ki ne če se navaditi.

Ta naša mala maškarana kunpanija se peljala cili dan po Monte Grandu z traktorom od hiže do hiže kako tradicija išće, a pokle su finili tamo od kud su i partili, poli pusta ki je dobija svoje ime i ki će lipo zgoriti u utorak navečer poli vajk svene oštarije ku nećemo pominjati, ma svi znaju ka je, jer je tamo već 100 lit.

Nemojte ča zamirit i kuraja.


Nastavite čitati

Pula
 

PULA Vozio motocikl s preinakama pa dobio novčanu kaznu

Obavljenim izvanrednim pregledom na motociklu je utvrđeno sedam većih nedostataka (u vidu zamijenjenog auspuha, bez ugrađenih retrovizora, registracijska pločica pričvršćena na neodgovarajućoj poziciji, preinake na karoseriji, blatobranu, uređaju za kočenje i dr.) koji predstavljaju opasnost u prometu. Zbog počinjenog prekršaja Iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 260 eura

Pula
 

Zbog gradnje prilaznog puta najavljena sječa dva stabla ladonje u Mutilskoj ulici. Teodora Beletić: U sukobu javnog i privatnog može i mora postojati kompromis

Da se ladonje namjeravaju posjeći te da za taj pothvat posjeduju dozvolu, potvrdili su nam iz tvrtke "Gradimo marljivo", investitora prilaznog puta i zgrade s 80 stanova. "Točno je, dozvole za rušenje imamo, kao i ostalu potrebnu dokumentaciju. Čekali smo ih tri godine", kazali su nam iz te tvrtke. Na pitanje jesu li razmišljali o alternativnom prilazu, kažu da su jesu, no da učinjeni elaborati ne idu tome u prilog.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.