Život

Sudionici Erasmus projekata iz cijele Europe u posjeti Labinu i Srednjoj školi Mate Blažina

„Be friendly to nature“ i Virtual education center“ nazivi su međunarodnih Erasmus projekata koje provodi labinska Srednja škola Mate Blažine. Mnogobrojni sudionici bili su ovog tjedna u radnom posjetu Labinu


 
1 min
Istra24

„Be friendly to nature“ i Virtual education center“ nazivi su međunarodnih Erasmus projekata koje provodi labinska Srednja škola Mate Blažine. Mnogobrojni sudionici bili su ovog tjedna u radnom posjetu Labinu

Srednja škola Mate Blažine trenutno provodi dva Erasmus projekta koji su bili povod radnim sastancima u Labinu ovoga tjedna.

Radi se o projektima ERASMUS+KA2 „Virtual education center“ i „Be friendly to nature“. 

„Be friendly to nature“ projekt je koji se temelji na promicanju ekološke svijesti. Onečišćenje okoliša, globalno zagrijavanje i klimatske promjene, zbrinjavanje i recikliranje otpada glavne su smjernice planiranih projektnih aktivnosti. Ovaj je projekt namijenjen učenicima između 14 i 18 godina, a uključeni učenici ovog tjedna boravili su u Labinu. Goste iz Španjolske, Turske, Portugala i Italije pozdravio je i gradonačelnik Valter Glavičić u labinskom Circolu.

Sve aktivnosti, brošure, logotipovi, plakati, istraživanja, videozapisi i uobičajene druge projektne aktivnosti nastale tijekom mobilnosti podijelit će se na eTwinning platformi.

Ranije ovog tjedna, gradonačelnik je u amfiteatru u Starom gradu pozdravio i goste iz Velike Britanije, Makedonije, Grčke i Turske koji su u sklopu partnerstva na projektu „Virtual education center“ posjetili Labin gdje je održan projektni posjet s temom virtualne stvarnosti i umjetne inteligencije u prirodnim znanostima i matematici. 

Sudionici su profesori iz škola partnera na projektu, a s gradonačelnikom su razgovarali o razmjeni iskustava s profesorima labinske srednje škole te benefitima koje donose ovakvi projekti financirani iz EU fondova.


Foto: Grad Labin

Nastavite čitati

Istra
 

IDS 'MINIRAO' SJEDNICU PAZINSKOG GRADSKOG VIJEĆA Vedran Ivančić (IDS): "Radi se o puno odluka koje su se donijele na štetu Grada Pazina", Suzana Jašić (Možemo!): "Bankomati im se smanjuju, zato postaju nervozni"

Vedran Ivančić odbio je voditi zadnju sjednicu Gradskog vijeća zbog točke dnevnog reda koja sadržava prijedlog drukčiji od onog s kojim su se slagali. Gradonačelnica Jašić kaže da je prijedlog bio na javnom savjetovanju, ali se IDS nije htio očitovati. IDS pak tvrdi da ona laže. Cijela priča slična je zagonetki 'je li starija kokoš ili jaje' jer je prijedlog izmijenjen, ali nakon što su uvažene sugestije na savjetovanju, na koje se IDS nije uključio s načelnom podrškom. Kako bilo, HDZ je bespogovorno stao uz IDS

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.