Život

Sudionici Erasmus projekata iz cijele Europe u posjeti Labinu i Srednjoj školi Mate Blažina

„Be friendly to nature“ i Virtual education center“ nazivi su međunarodnih Erasmus projekata koje provodi labinska Srednja škola Mate Blažine. Mnogobrojni sudionici bili su ovog tjedna u radnom posjetu Labinu


 
1 min
Istra24

„Be friendly to nature“ i Virtual education center“ nazivi su međunarodnih Erasmus projekata koje provodi labinska Srednja škola Mate Blažine. Mnogobrojni sudionici bili su ovog tjedna u radnom posjetu Labinu

Srednja škola Mate Blažine trenutno provodi dva Erasmus projekta koji su bili povod radnim sastancima u Labinu ovoga tjedna.

Radi se o projektima ERASMUS+KA2 „Virtual education center“ i „Be friendly to nature“. 

„Be friendly to nature“ projekt je koji se temelji na promicanju ekološke svijesti. Onečišćenje okoliša, globalno zagrijavanje i klimatske promjene, zbrinjavanje i recikliranje otpada glavne su smjernice planiranih projektnih aktivnosti. Ovaj je projekt namijenjen učenicima između 14 i 18 godina, a uključeni učenici ovog tjedna boravili su u Labinu. Goste iz Španjolske, Turske, Portugala i Italije pozdravio je i gradonačelnik Valter Glavičić u labinskom Circolu.

Sve aktivnosti, brošure, logotipovi, plakati, istraživanja, videozapisi i uobičajene druge projektne aktivnosti nastale tijekom mobilnosti podijelit će se na eTwinning platformi.

Ranije ovog tjedna, gradonačelnik je u amfiteatru u Starom gradu pozdravio i goste iz Velike Britanije, Makedonije, Grčke i Turske koji su u sklopu partnerstva na projektu „Virtual education center“ posjetili Labin gdje je održan projektni posjet s temom virtualne stvarnosti i umjetne inteligencije u prirodnim znanostima i matematici. 

Sudionici su profesori iz škola partnera na projektu, a s gradonačelnikom su razgovarali o razmjeni iskustava s profesorima labinske srednje škole te benefitima koje donose ovakvi projekti financirani iz EU fondova.


Foto: Grad Labin

Nastavite čitati

Istra
 

Župan Miletić posjetio Lanišće: u planu je stavljanje u funkciju obnovljenih prostorija područne škole i projekt sanacije njenog pročelja

Župan se sa suradnicima  susreo s načelnicom Robertom Medicom, predsjednicom Općinskog vijeća Irenom Šverko i pročelnicom Jedinstvenog upravnog odjela Lorenom Žakić * U općini Lanišće danas živi dvadeset djece predškolske dobi što se nije dogodilo već više od trideset godina, dok u Brgudcu, u kojem prije desetak godina gotovo nitko nije živio, danas trajno žive mlade obitelji

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.