Život

JOŠ JEDAN street food festival od petka u Puli

U Titovom parku moći ćete uživati u burgerima, ali i u TOSTIRANOM SLADOLEDU

Chef Mario Mihelj iz restorana El Toro predstavit će svoja tri favorita s dodirom južne Amerike, a po prvi put festivalu se pridružuje i 4 Burgers s potpuno novim konceptom kojeg će Puljani i njihovi gosti imati prilike kušati - smash burgerima


 
2 min
Borka Petrović

Chef Mario Mihelj iz restorana El Toro predstavit će svoja tri favorita s dodirom južne Amerike, a po prvi put festivalu se pridružuje i 4 Burgers s potpuno novim konceptom kojeg će Puljani i njihovi gosti imati prilike kušati - smash burgerima

Burger festival nakon šest uspješnih zagrebačkih izdanja, u suradnji s Gradom Pulom, po prvi put stiže na more i to u Titov park gdje će se u sočnim mesnim delicijama moći uživati od 12. do 28. kolovoza. 

U Pulu ih dovodi Kreativna agencija 'Kokoš ili jaje', inače autor već renomiranog Fuliranja i Burger Festivala, koja je do sada surađivala s više od 30 food brendova i koncepata iz Istre pa stoga vjeruju da će se svojom ponudom burgera odlično uklopiti i u Puli.

Pet kućica s burgerima i jedna sa slasticama, uz odličan odabir glazbe lokalnih DJ-a jamstvo su, navode organizatori, dobre zabave s obitelji ili prijateljima, a odlična ponuda koktela, vina, domaćih rakija i piva upotpunit će gastro doživljaj.

- Posjetitelje na Festivalu očekuje niz zanimljivih kombinacija, a u Titov park stižu, osim ekipa iz Zagreba i morski vukovi iz Zadra Picnic Mingle&Fun. Već dobro poznati Mate Janković, gost je Instituta za burgere. Njihovi burgeri uvijek su na samom vrhu, jer iskusni Mate često kombinira neke, na prvu nespojive okuse, koje svakako vrijedi probati.

Chef Mario Mihelj iz restorana El Toro predstavit će svoja tri favorita s dodirom južne Amerike, a po prvi put festivalu se pridružuje i 4 Burgers s potpuno novim konceptom kojeg će Puljani i njihovi gosti imati prilike kušati - smash burgerima. Chef's Burgers sjajan je koncept s dodirom tradicionalnih okusa, koje vješto kombinira mladi food entuzijast Ivan Badžek, navode organizatori.

Glazbeni program preuzimaju lokalne jake DJ snage kao što su Jinxie Grooves, Matko Funkovich, Laseech, Dj Kool5, Mr. M, Dj Tricky D i mnogi drugi, a bit će tu za svakoga ponešto, od funka do popa.

Osim raznovrsnih okusa i kombinacija burgera u Pulu stiže i pravi čarobnjak za slastice Robert Hromalić, koji se svoje vještine stekao u Parizu, na svjetski poznatoj kulinarskoj školi Ferrandi. Njegovi su kolači i sladoled 'za prste polizat', a u ponudi će se osim tostiranog sladoleda, koji je nedavno oduševio Zagrepčane, naći i craft sladoledni okusi, od kojih je jedan u potpunosti vegetarijanski. 

Burger Festival radit će svakoga dana od 18 do 24 sata.


Fotografije: Sandro Sklepić

Nastavite čitati

Pula
 

( FOTO) Puležan Robert Hrelja objektivom lovi stare istarske kvake: "Zamjenom drvenih ulaznih vrata plastičnom i alu stolarijom nestaje dio vrijedne zanatske baštine"

U Puli sam pronašao dvjestotinjak starih, unikatnih kvaka iz doba Austro-Ugarske i nekoliko iz doba Italije. Najviše ih ima na Monte Zaru, nešto u starom gradu u Dobrilinoj, Cankarevoj ulici, nekoliko je divnih primjeraka na zgradi Admiraliteta na pulskoj rivi...Mislio sam da će ih biti više sačuvano na Verudi u starim vilama, no nisam imao sreće. Puno je vrata zamijenjeno, kvake su izgubljene, zamijenjene jeftinim plastičnim verzijama, veli Hrelja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.