Život

Pandemija donijela promjene u poslovanju

(VIDEO) BPW klub promotivnim videom reklamira svoje uspješne članice

Poslovno informiranje, educiranje i lobiranje poprimilo je posve novu dimenziju u pandemijskim uvjetima. Zato su ove poduzetnice odmah početkom 2020. godine kreirale BPW web katalog na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku, a u pandemiji brojne aktivnosti preusmjerile na hibridni oblik


 
2 min
Borka Petrović
Dio članica BPW cluba Pula

Poslovno informiranje, educiranje i lobiranje poprimilo je posve novu dimenziju u pandemijskim uvjetima. Zato su ove poduzetnice odmah početkom 2020. godine kreirale BPW web katalog na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku, a u pandemiji brojne aktivnosti preusmjerile na hibridni oblik

BPW Prvi hrvatski klub Pula je, u suradnji s Istarskom županijom i Zajednicom Talijana Pula, a povodom Međunarodnog dana žena i 21. obljetnice Kluba, održao projekciju promotivnog filma o istarskim poduzetnicama.

- Posebno smo danas solidarne s našim hrabrim kolegicama iz Ukrajine i našim klubom BPW Černihiv koji nas svakodnevno izvješćuje o situaciji na terenu. BPW Pula podržat će organizirane oblike pomoći nadležnih humanitarnih institucija. U našoj sredini pozivamo da zajednički, svakog dana u godini, podržimo ekonomsku nezavisnost žena, promičući zapošljavanje, socijalne olakšice, politički angažman i institucionalnu podršku ženskog poduzetništva, kazala je predsjednica Alida Perkov.

Klub osnovan 2001. godine

Od samog osnivanja udruge, u ožujku 2001. godine BPW Prvi hrvatski klub Pula radi na vidljivosti istarskih poduzetnica, promičući i potičući sve njihove pojavne oblike poduzetništva u suradnji s partnerskim institucijama. BPW Pula ima oko 200 članica i počasnih članica.

- Održale smo oko 300 sastanaka s 5.800 sudjelovanja. Zatim četiri međunarodna foruma u Puli: 2007., 2010., 2016. i 2020. godine s oko tisuću domaćih i stranih gostiju, navodi Perkov dodajući da je poslovno informiranje, educiranje i lobiranje poprimilo posve novu dimenziju u pandemijskim
uvjetima.

Pandemija donijela promjene u poslovanju

Zato su odmah početkom 2020. godine kreirale BPW web katalog na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku, a u pandemiji brojne aktivnosti preusmjerile na hibridni oblik. Krajem 2021. realizirale su tako video reklamnu promociju tridesetak poduzetnica. Promo film sufinancirala je Istarska županija dok su ostale troškove pokrile same poduzetnice, udruga BPW i produkcija Medvid.

Trominutni promo video, u kojem glavnu ulogu ima Michaela Buršić Lisjak i njezina obitelj, kroz filmsku priču reklamira proizvode i usluge tridesetak istarskih poduzetnica, prikazujući tipični dan jedne obitelji, od ustajanja i objedovanja, odlaska na posao, slobodne aktivnosti, pa do večeri.

Sagledavajući zastupljenost poduzetnica u web katalogu i Promo filmu, dolazi se do zaključka da je žensko poduzetništvo u našem okruženju uspješno zastupljeno u svim gospodarskim djelatnostima.


FOTO: BPW klub Pula

Nastavite čitati

Pula
 

U Puli je podstanarima teško naći krov nad glavom. "Nas sedmero živi u 40 kvadrata. Niti za 800 eura nisam uspjela pronaći dom sebi i djeci"

Od Igora Loparića, predsjednika pulske udruge Naš san njihov osmijeh, doznajemo da se njima svakodnevno javljaju obitelji s djecom i samohrani roditelji koji nemaju gdje, najčešće jer moraju izaći iz stana radi turista. Onda se snalaze kod prijatelja, obitelji, no dugoročno takav smještaj nije održiv. Zbog toga su pokrenuli inicijativu "Stan za lakši stan" kojom žele pomoći obiteljima koji traže smještaj na duži period na način da im financiraju dio plaćanja najma

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.