Biznis

NEMA PIZZE NA ŽELJEZNIČKOJ

(FOTO BILJEŠKA) Zatvorena pulska pizzeria "Ferrovia", ali ne zadugo!

"Nije lako opstati u ugostiteljstvu, pogotovo u vremenima kada poskupljuju sirovine i energenti, ali evo mi se trudimo. Smatram da smo prema gostima uvijek bili korektni i da nikada nismo fušarili“, veli nam vlasnik Ferrovie, Željko Ćalić


 
2 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini
Pizzeria Ferrovia u pulskoj Kolodvorskoj ulici

"Nije lako opstati u ugostiteljstvu, pogotovo u vremenima kada poskupljuju sirovine i energenti, ali evo mi se trudimo. Smatram da smo prema gostima uvijek bili korektni i da nikada nismo fušarili“, veli nam vlasnik Ferrovie, Željko Ćalić

Pulska pizzeria Ferrovia koja se nalazi na samom Željezničkom kolodvoru, zatvorena je već više od dva mjeseca.

Na ulaznim vratima stoji natpis koji objašnjava kako ugostiteljski obrt ne radi do daljnjeg, i to zbog tehničkih razloga.

- Stvar je vrlo jednostavna. Svake godine zatvorimo od 15. siječnja do 1. ožujka, a ovoga puta taj se period odužio jer nam je istekao ugovor o najmu. Naime, zadnjih pet godina poslujemo u prostoru HŽ Infrastrukture, i odlučili smo se naravno ponovno prijaviti na njihov natječaj. Kako je bio otvoren na razini cijele Hrvatske, čitava stvar se malo odužila, pojasnio nam je vlasnik jedne od omiljenih pulskih pizzeria, Željko Ćalić.

Natječaj je u međuvremenu okončan te je Ćalić i dalje u posjedu ovog objekta na adresi Kolodvorska 5, no ipak će pričekati službeno potpisivanje ugovora s HŽ-om, i tek potom ući u svoj prostor.

- Mislili smo da ćemo početi raditi najkasnije do 20. ožujka, ali izgledno je da će to ipak biti tijekom travnja. Odmah nakon što dobijemo „zeleno svjetlo“ od HŽ Infrastrukture. Proširit ćemo se i na prostor pored, te tako dobiti dodatnih 80 kvadrata površine. Nije lako opstati u ugostiteljstvu, pogotovo u vremenima kada poskupljuju sirovine i energenti, ali evo mi se trudimo. Smatram da smo prema gostima uvijek bili korektni i da nikada nismo „fušarili“, veli nam na koncu Ćalić.

Da je tomu uistinu tako svjedoči i činjenica da se nemali broj građana zadnjih dvadesetak dana na društvenim mrežama pita zašto njihova omiljena pizzeria svoja vrata nije otvorila s prvim danom ožujka, kako to obično biva.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.