Biznis

Postupak sanacije

HPB preuzima Sberbank

Sanacijom Sberbanke jamči se kontinuitet poslovnih aktivnosti i jačanje stabilnosti financijskih institucija, naveo je premijer Plenković


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Sanacijom Sberbanke jamči se kontinuitet poslovnih aktivnosti i jačanje stabilnosti financijskih institucija, naveo je premijer Plenković

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković objavio je u utorak kasno navečer na Twitteru da Hrvatska poštanska banka (HPB) preuzima Sberbanku Hrvatska, naglasivši da se sanacijom Sberbanke jamči kontinuitet poslovnih aktivnosti i jačanje stabilnosti financijskih institucija.

Slijedom upozorenja Europske središnje banke (ESB) o likvidonosnom pogoršanju Sberbanke uslijed restriktivnih mjera, Vlada RH je zajedno s Hrvatskom narodnom bankom (HNB)  žurno reagirala kako bismo zaštitili hrvatske građane i poduzetnike koji posluju sa Sberbankom Hrvatska, naveo je premijer Plenković.

Dodaje da su ESB i Jedinstveni sanacijski odbor EU SRB donijeli odluku kojom Hrvatska poštanska banka (HPB) može preuzeti Sberbanku, uzimajući u obzir očuvanje financijske stabilnosti i javnog interesa.

Sanacijom Sberbanke jamči se kontinuitet poslovnih aktivnosti i jačanje stabilnosti financijskih institucija, naveo je premijer Plenković.

Iz HNB-a je također večeras priopćeno da je Jedinstveni sanacijski odbor u utorak donio odluku, u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom (HNB) kao nacionalnim sanacijskim tijelom, kojom se pokreće postupak sanacije nad Sberbank d.d. Zagreb, a novi vlasnik bit će Hrvatska poštanska banka d.d.


Nastavite čitati

Zastupnik Daus (IDS) poručio Hrvatskim željeznicama: "Prestanite delat štupide od Istrijani!"

Predsjednik Kluba zastupnika IDS-a u Saboru istaknuo je kako je prije točno tri mjeseca na istarsku prugu stigao novi vlak kojim se trebala poboljšati sigurnost, brzina i kvaliteta usluge, a posebno je trebao biti od pomoći u prijevozu školske djece, ali umjesto očekivanog, vlak u nešto više od dva mjeseca bio čak dva puta na popravku, što znači da se putnici opet voze starim vlakovima * "Prije tih 150 godina", dodao je "cijela dionica od Divače do Pule izgrađena je za manje od 3 godine, dok danas, 15 mjeseci traje probni rad za puštanje u pogon rampe na jednom prijelazu preko pruge"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.