Biznis

ISTARSKI BISER ČEKA KUPCA

POŠTO OTOK? Prodaje se Ceja kraj Medulina za 20 milijuna i 400 tisuća eura!

Tražite stan, kuću, parcelu ili možda - otok? Nema problema. Hrvatska ima pregršt otoka na prodaju. Prodaju se kao ekskluzivne nekretnine s postojećim objektima, a cijene se kreću i do vrtoglavih 20 milijuna i 400 tisuća eura koliko stoji i otok Ceja u Medulinskom zaljevu


 
3 min
Martina Pereša
Otok Ceja, Foto: Marinas.com

Tražite stan, kuću, parcelu ili možda - otok? Nema problema. Hrvatska ima pregršt otoka na prodaju. Prodaju se kao ekskluzivne nekretnine s postojećim objektima, a cijene se kreću i do vrtoglavih 20 milijuna i 400 tisuća eura koliko stoji i otok Ceja u Medulinskom zaljevu

Prodaje se nenaseljeni otočić Ceja u Medulinskom zaljevu i to za vrtoglavih 20 milijuna i 400 tisuća eura!

Ceja je dobrim dijelom u privatnom vlasništvu. Naime, od ukupne površine 162 tisuće kvadratnih metara, 102 tisuće su u privatnom vlasništvu, a ostatak je u vlasništvu države.

No, kako doznajemo od agentice za nekretnine kod koje je oglašena prodaja otoka, vlasništvo bi se uskoro moglo promijeniti.

Otok Ceja, Foto: Marinas.com

Mir, tišina i lijepe plaže

S obzirom na to da se na Ceji nalazi tek jedan ugostiteljski objekt, otočić je poznat po miru i tišini, ali i po lijepim plažama.

Na otoku postoji i stara kućica površine 40 četvornih metara, koja je izgrađena, piše u oglasu, prije 1968. godine.

Ceju turisti posjećuju češće no domicilno stanovništvo i to uglavnom privatnim plovilima ili organiziranim brodskim prijevozom. Je li nekome od njih do te mjere "zapeo za oko" da su voljni izdvojiti više od 20 milijuna eura za uživanje u klimi, flori i fauni juga Istre - doznat ćemo uskoro.

U međuvremenu, treba reći kako se Hrvatska - zemlja tisuću otoka - očito u budućnosti voljna odreći tog prepoznatljivog slogana. Dakako, uz dobru cijenu.

Kornati, Foto: Šibenik.info

Osim jedinstvene Ceje u Medulinskom zaljevu, na prodaju su, naime, brojni otoci u Kornatskom arhipelagu. Neki od njih površinom su tri do četiri puta veći od Ceje, a cijene im se, ovisno o blizini Nacionalnog parka, kreću od 11 do 70 eura po metru kvadratnom.

Što ponijeti na pusti otok?

Otok samo za sebe pronaći možete i u centralnoj Dalmaciji, ali ni to nije sve. Otok u Šibenskom arhipelagu prodaje se za 700 tisuća eura, a oko cijene otoka kraj Malog Lošinja u akvatoriju sjevernog Jadrana - možete i pregovarati. Za pretpostaviti je ipak kako će cijena biti "paprena" s obzirom na to da se radi o površini od 400 tisuća kvadratnih metara.

Foto: Šibenik.info

 

Dakle, ljeto se bliži, a sve što biste sa sobom trebali ponijeti na pusti otok u lijepoj našoj je - debeli novčanik.

Sve je na prodaju

Nedavno smo pisali o nekretninskom boomu koji je posljednjih mjeseci zahvatio i Istarsku županiju. Cijene rastu, svjedočimo inflaciji, a ipak stranci su više nego voljni ulagati u nekretnine.

Prostor za život, kako smo doznali od agenata za prodaju nekretnina, u Istri nerijetko traže Zagrepčani, ali su zato Slovenci, Nijemci i Austrijanci voljni ulagati u stanove, kuće i parcele neovisno o tome nalaze li se na obali ili u unutrašnjosti.

Vila kraj Vižinade, Foto: Agencija Alma Dom

Svog će kupca tako uskoro naći i luksuzna istarska vila kraj Vižinade koju smo istakli kao apsolutnog rekordera kad su cijene u pitanju. Ovo zdanje, naime, stoji tri i pol milijuna eura. No, prava je to sitnica u usporedbi s cifrom od 20 milijuna i 400 tisuća eura po kojoj se upravo prodaje otok Ceja nedaleko Medulina.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.