Biznis

hoće li ratna zbivanja utjecati na turizam?

Ministrica turizma Brnjac: Buking je usporen, ali nije stao

Buking je usporen i prema nekim informacijama je 20 posto manji nego što je bio u isto ovo doba 2019. godine. Možemo biti itekako zadovoljni sadašnjom situacijom, rekla je Brnjac


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Buking je usporen i prema nekim informacijama je 20 posto manji nego što je bio u isto ovo doba 2019. godine. Možemo biti itekako zadovoljni sadašnjom situacijom, rekla je Brnjac

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je u ponedjeljak da je buking turističkog smještaja zbog situacije u Ukrajini, cijena goriva, inflacije i poskupljenja usporen i 20 posto je manji nego 2019. godine, ali da nije stao, čime po njezinoj ocjeni možemo biti zadovoljni.

Upitana hoće li cijene goriva i zbivanja u Ukrajini stopirati buking, odgovorila je da je buking usporen, ali nije stao.

Ministarstvo po njezinim riječima prati stanje na emitivnim tržištima.

"Naravno, na buking utječu geopolitička situacija, rast cijena i inflacija, ali buking nije stao", istaknula je.

"On je usporen i prema nekim informacijama je 20 posto manji nego što je bio u isto ovo doba 2019. godine. Možemo biti itekako zadovoljni sadašnjom situacijom", rekla je Brnjac.


Nastavite čitati

Od 1. siječnja Radnicima rastu neoporezivi primici koje im poslodavci mogu isplatiti

Maksimalni godišnji iznos koji će svim radnicima poslodavci moći isplatiti na ime prigodne nagrade, što primjerice uključuje božićnicu i naknadu za godišnji odmor, od 1. siječnja iduće godine porasti na 700 eura, što je 36,38 eura više od trenutnih 663,62 eura.* Među ostalim stavkama, raste i neoporezivi iznos nagrada za radne rezultate i novčana paušalne nagrada za troškove prehrane

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.