Biznis

žene to mogu

Valfresco na Dan žena predstavlja osam istarskih poduzetnica s kojima surađuje

Dan žena slavi ekonomska, politička i društvena dostignuća žena i tim povodom Valfresco posvećuje posebnu pažnju ženama koje su svojim trudom i radom stvorile uspješne proizvode koji promoviraju domaću i lokalnu proizvodnju


 
2 min
Borka Petrović
Neda Pauletić vodi najstariji mlin u Istri

Dan žena slavi ekonomska, politička i društvena dostignuća žena i tim povodom Valfresco posvećuje posebnu pažnju ženama koje su svojim trudom i radom stvorile uspješne proizvode koji promoviraju domaću i lokalnu proizvodnju

Povodom internacionalnog Dana žena, Valfresco Direkt predstavlja osam poduzetnica koje surađuju s Valamarovom online trgovinom i čiji se proizvodi nalaze na Valfresco web trgovini.

Dan žena slavi ekonomska, politička i društvena dostignuća žena i tim povodom Valfresco posvećuje posebnu pažnju ženama koje su svojim trudom i radom stvorile uspješne proizvode koji promoviraju domaću i lokalnu proizvodnju.

Neda vodi najstariji mlin u Istri

Mlin Roč, najstariji istarski mlin koji radi od davne 1930. godine, vodi Neda Pauletić.

Prema njezinim riječima, Mlinu Roč je vrlo bitno da je pšenica istarskog porijekla, a vode se i motom kvalitete nad kvantitetom. Njihovo je brašno visokokvalitetno, a suradnja s Valfrescom otvorila im je put ka novim klijentima.

Zvijezdana Krizmanić otvorila je istoimeni OPG 2014. godine, te proizvodi voće i povrće od kojih radi ukusne namaze i sirupe.

Češnjak koji uzgajaju u procesu je dobivanja IQ certifikata koji jamči izvornost kvalitete, a osim toga, ovaj se OPG trudi maksimalno iskoristiti sve svoje proizvode, vodeći se idejom da se „ništa ne baca“.

Zvijezdana Križmanić

Poduzetnica Martina Štifanić diplomirana je inženjerka prehrambene tehnologije i vlasnica OPG-a Mirai Aromatica koji se bavi proizvodnjom čajeva i začina.

Osim prodaje čajeva i začina, Martina u rodnom Tinjanu održava i radionice o samoniklom i ljekovitom bilju, te je vrlo sretna što danas može ponuditi vlastite proizvode koji su ujedno i novost na Valfresco web trgovini.

Martina Štifanić

Kušaona pršuta u Svetom Petru u Šumi

OPG Franjul osnovala je Ljubica Franjul 2013. godine kada je odlučila proizvodnju za vlastite potrebe proširiti u poslovanje.

Otad poslovanje ovog OPG-a samo raste, te imaju i vlastitu kušaonu u mjestu Sveti Petar u Šumi gdje svatko može kušati njihov pršut, kobasice i pancetu. Dogodine će imati pršut s oznakom „istarski pršut“ koji će kupci zasigurno moći naručiti i preko Valfresca.

Ljubica Franjul

Branka Trivunović vlasnica je istoimenog OPG-a koji se bavi pčelarstvom. Prema njezinim riječima, nema mnogo žena koje se bave pčelarstvom, ali njezin su se trud i upornost isplatili jer sada u Puli nudi proizvode jedinstvene recepture, poput Imunomeda.

Branka Trivunović

Vesna Loborika je obrt u mjestu Loborika blizu Pule kojeg vodi Vesna Grubešić. Njihova proizvodnja raznih sireva krenula je prije više od 25 godina, a u poslovanje obrta uključena je cijela obitelj, te broji ukupno 18 zaposlenika.

Vesna Grubešić

OPG Guranis osnovan je 2009. godine kada je Sandra Božac odlučila svoju ljubav prema bilju, voću i povrću pretvoriti u posao. Vrlo joj je važna podrška ostalih poduzetnica, kao i lokalne i šire zajednice. Njezini su začini i čajevi odnedavno dio Valfresco asortimana. 

Sandra Božac

Mirta d.o.o. osnovala je Mirta Lozanić, diplomirana ekonomistica i ovlaštena aromaterapeutkinja koja proizvodi niz kozmetičkih proizvoda prema vlastitim recepturama.

Mirta Lozanić

Sirovine nabavlja od lokalnih lošinjskih proizvođača koji su iznimne kvalitete. Tvrdi da je prednost suradnje s Valfrescom taj što prepoznaje vrijednost malih hrvatskih proizvođača i podržava lokalnu zajednicu, te samim time i potiče lokalnu privredu plasmanom njihovih proizvoda širem tržištu.

Podržite poduzetnice uz popust

Od 7. do 14. ožujka kupci Valfresco Direkta mogu iskoristiti osam posto popusta na proizvode ovih poduzetnica, s dodatnih deset posto popusta na cijeli iznos košarice.


FOTO: Valamar Riviera

Nastavite čitati

Istra
 

IDS-ov mladi lav Marin Lerotić digao sidro iz stranke koja se urušava poput kule od karata. Župan Miletić zadovoljno trlja ruke i sprema listu za Sabor?

Lerotić je jučer izašao iz stranke zbog brojnih, kako kaže, loših poteza vodstva, bezidejnosti, nedostatka programa i krivog smjera u kojem stranka ide. Sada je već prilično jasno da Lerotić smatra da je pod palicom Borisa Miletića IDS išao u najboljem mogućem smjeru. Taj ih je smjer doveo do potpune demontaže na zadnjim lokalnim izborima

Istra
 

FAŽANSKO OPĆINSKO VIJEĆE PROŠLO BEZ DRAME Lidija Udovički nije se pojavila na sjednici, većina prijedloga usvojena jednoglasno, bez rasprave

Od važnijih i opsežnijih tema izdvojili su se prijedlozi o izmjenama i dopunama urbanističkih planova za uređenje naselja Fažana te za uređenje Poduzetničke zone „San Pellegrino“ * Usvojena je i Odluka o socijalnoj skrbi, koja je jasnije definirala neophodnu dokumentaciju za dobivanje socijalne pomoći te, kao najvažnije, podigla cenzus prihoda za samce sa 146 na 340 eura

Istra
 

NEZAVISNI MARIN LEROTIĆ:' Članovi IDS-a dovoljno su sposobni i kvalitetni da mogu odabrati novo vodstvo ukoliko do toga dođe. Ne bude li tako, Dalibor Paus će i dalje biti predsjednik. I ja im želim svu sreću'

Da li će župan ići s nekom listom to morate njega pitati. Ja s njim nikad o tom nisam razgovarao. Moj fokus je biti što aktivniji i kvalitetniji saborski zastupnik i gradski vijećnik. Što će biti u budućnosti, to će vrijeme pokazati*Sve ovisi na koji će se način Daniel Deković postaviti prema pulskom gradonačelniku Filipu Zoričiću. Meni je koalicija s Zoričićem neprihvatljiva. Ako bude na tom tragu, onda možemo razgovarati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.