Biznis

žene to mogu

Valfresco na Dan žena predstavlja osam istarskih poduzetnica s kojima surađuje

Dan žena slavi ekonomska, politička i društvena dostignuća žena i tim povodom Valfresco posvećuje posebnu pažnju ženama koje su svojim trudom i radom stvorile uspješne proizvode koji promoviraju domaću i lokalnu proizvodnju


 
3 min
Borka Petrović
Neda Pauletić vodi najstariji mlin u Istri

Dan žena slavi ekonomska, politička i društvena dostignuća žena i tim povodom Valfresco posvećuje posebnu pažnju ženama koje su svojim trudom i radom stvorile uspješne proizvode koji promoviraju domaću i lokalnu proizvodnju

Povodom internacionalnog Dana žena, Valfresco Direkt predstavlja osam poduzetnica koje surađuju s Valamarovom online trgovinom i čiji se proizvodi nalaze na Valfresco web trgovini.

Dan žena slavi ekonomska, politička i društvena dostignuća žena i tim povodom Valfresco posvećuje posebnu pažnju ženama koje su svojim trudom i radom stvorile uspješne proizvode koji promoviraju domaću i lokalnu proizvodnju.

Neda vodi najstariji mlin u Istri

Mlin Roč, najstariji istarski mlin koji radi od davne 1930. godine, vodi Neda Pauletić.

Prema njezinim riječima, Mlinu Roč je vrlo bitno da je pšenica istarskog porijekla, a vode se i motom kvalitete nad kvantitetom. Njihovo je brašno visokokvalitetno, a suradnja s Valfrescom otvorila im je put ka novim klijentima.

Zvijezdana Krizmanić otvorila je istoimeni OPG 2014. godine, te proizvodi voće i povrće od kojih radi ukusne namaze i sirupe.

Češnjak koji uzgajaju u procesu je dobivanja IQ certifikata koji jamči izvornost kvalitete, a osim toga, ovaj se OPG trudi maksimalno iskoristiti sve svoje proizvode, vodeći se idejom da se „ništa ne baca“.

Zvijezdana Križmanić

Poduzetnica Martina Štifanić diplomirana je inženjerka prehrambene tehnologije i vlasnica OPG-a Mirai Aromatica koji se bavi proizvodnjom čajeva i začina.

Osim prodaje čajeva i začina, Martina u rodnom Tinjanu održava i radionice o samoniklom i ljekovitom bilju, te je vrlo sretna što danas može ponuditi vlastite proizvode koji su ujedno i novost na Valfresco web trgovini.

Martina Štifanić

Kušaona pršuta u Svetom Petru u Šumi

OPG Franjul osnovala je Ljubica Franjul 2013. godine kada je odlučila proizvodnju za vlastite potrebe proširiti u poslovanje.

Otad poslovanje ovog OPG-a samo raste, te imaju i vlastitu kušaonu u mjestu Sveti Petar u Šumi gdje svatko može kušati njihov pršut, kobasice i pancetu. Dogodine će imati pršut s oznakom „istarski pršut“ koji će kupci zasigurno moći naručiti i preko Valfresca.

Ljubica Franjul

Branka Trivunović vlasnica je istoimenog OPG-a koji se bavi pčelarstvom. Prema njezinim riječima, nema mnogo žena koje se bave pčelarstvom, ali njezin su se trud i upornost isplatili jer sada u Puli nudi proizvode jedinstvene recepture, poput Imunomeda.

Branka Trivunović

Vesna Loborika je obrt u mjestu Loborika blizu Pule kojeg vodi Vesna Grubešić. Njihova proizvodnja raznih sireva krenula je prije više od 25 godina, a u poslovanje obrta uključena je cijela obitelj, te broji ukupno 18 zaposlenika.

Vesna Grubešić

OPG Guranis osnovan je 2009. godine kada je Sandra Božac odlučila svoju ljubav prema bilju, voću i povrću pretvoriti u posao. Vrlo joj je važna podrška ostalih poduzetnica, kao i lokalne i šire zajednice. Njezini su začini i čajevi odnedavno dio Valfresco asortimana. 

Sandra Božac

Mirta d.o.o. osnovala je Mirta Lozanić, diplomirana ekonomistica i ovlaštena aromaterapeutkinja koja proizvodi niz kozmetičkih proizvoda prema vlastitim recepturama.

Mirta Lozanić

Sirovine nabavlja od lokalnih lošinjskih proizvođača koji su iznimne kvalitete. Tvrdi da je prednost suradnje s Valfrescom taj što prepoznaje vrijednost malih hrvatskih proizvođača i podržava lokalnu zajednicu, te samim time i potiče lokalnu privredu plasmanom njihovih proizvoda širem tržištu.

Podržite poduzetnice uz popust

Od 7. do 14. ožujka kupci Valfresco Direkta mogu iskoristiti osam posto popusta na proizvode ovih poduzetnica, s dodatnih deset posto popusta na cijeli iznos košarice.


FOTO: Valamar Riviera

Nastavite čitati

Istra
 

Krasna zemljo, obiteljski urbanizirana. A Cosulich Patrizia dobila konkurenciju u... "Porečanki"

U kontroverznoj zgradi Porečanka u Puli, gdje je u kratkom roku došlo do dva pokušaja deložacije, događali su se mutni poslovi s parking mjestima, cijenama i načinima najma, a bilo je i prostitucije * Pisali smo danas i o overturizmu, plaćama u pulskoj cementari, problemima u Kolodvorskoj ulici i cesti kroz Majmajolu * Sutra nastavljamo analizu USKOK-ove optužnice u slučaju Dorina. Vrlo je zanimljiv dio u kojem se opisuju kaznena djela nekad moćnog županijskog voditelja Seada Ibrahimovića. Donosimo i objašnjenje Grada Buja vezano za obiteljske urbanizacije

Istra
 

Šimun Matišić Quartet u srijedu nastupa u Rovinju na 20. BaRoMusu

Uz Šimuna Matišića višestruko nagrađivanog mladog glazbenika bogate i zanimljive karijere, koji predvodi kvartet, u sastavu sviraju Krunoslav Levačić (udaraljke), Dani Bošnjak (flauta) i Zvonimir Šestak (kontrabas), a riječ je o velikim umjetničkim individuama i osebujnim glazbenim ličnostima, ponajboljim instrumentalistima u regiji

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.