Zbog nedostatka radne snage, ponajviše kuhara, pulsko poduzeće Pula usluge i upravljanje koje upravlja Fratarskim na otoku Veruda, ove ljetne sezone neće imati otvorenu kuhinju. Potvrdio nam je to direktor Pula usluge i upravljanje Mario Peruško.
- Uveli smo ponudu sendviča. Cijeli Fratarski je koncipiran sa socijalnim cijenama i kuhara platiti u sezoni je pravo zlato. Želimo i dalje biti pristupačni građanima kao i dosad, kazao je Peruško.
Voditelj kampa Matija Ivetić potvrđuje da nisu uspjeli naći kuhara za rad u sezoni mjesec i pol dana.
- Krenuli smo s ponudom sendviča koji će se nuditi i kao tost. Svako jutro stižu i krafne. Hrane ima, samo u drugačijem obliku, kaže Ivetić. Naveo je većina gostiju sa sobom donosi hranu.
- Nismo htjeli pošto-poto uzeti bilo koga za rad u kuhinj te smo odlučili, s obzirom na poteškoće s radnom snagom, da sendviči budu opcija.
Ivetić je rekao da su cijene smještaja u kampu ostale iste kao i lani, a minimalno su podigli cijene u kafiću.
Tako primjerice za pola litre točenog piva treba izdvojiti 3 eura, isto toliko košta i tost, dok kuglica sladoleda košta dva eura.