Komunal

upisi u prvi razred

Imate prvašića? Evo što vam je činiti, što treba za predupise, a kada će biti organizirani pregledi

Za područje Istarske županije u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2022./2023. upisuju se djeca koja do 1. travnja 2022. godine imaju navršenih šest godina života


 
1 min
Borka Petrović
Foto: Pixabay

Za područje Istarske županije u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2022./2023. upisuju se djeca koja do 1. travnja 2022. godine imaju navršenih šest godina života

Krenuli su predupisi prvašića u prve razrede. Za područje Istarske županije u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2022./2023. upisuju se djeca koja do 1. travnja 2022. godine imaju navršenih šest godina života, i to djeca rođena od 1. travnja 2015. godine do 31. ožujka 2016. godine, kao i ona kojoj je prošle školske godine odgođen upis u osnovnu školu ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Javiti se u najbližu školu

lznimno se u prvi razred osnovne škole mogu upisati i djeca rođena od 1. travnja 2016. godine do 31. prosinca 2016. godine, koja će šest godina života navršiti do 31. prosinca 2022. godine.

Prijave djece za upis, na temelju navedenog Plana upisa, provode se od 26. do 28. siječnja 2022. godine u osnovnim školama najbližem mjestu prebivališta/boravišta, sukladno upisnom području putem elektronske pošte odnosno telefona/mobitela, navode iz Istarske županije.

Prijava treba sadržavati:

  • ime i prezime djeteta
  • OIB djeteta
  • adresu prebivališta/boravišta uz napomenu radi li se o djetetu s teškoćama u razvoju 
  • adrese elektronske pošte oba roditelja i brojeve telefona/mobitela

Detaljnije informacije roditelji mogu pronaći i na mrežnim stranicama škola.

Pregledi od ožujka

Postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodit će se u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja 2022. godine.

lznimno od navedenog roka, djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 15. veljače do 15. travnja 2022. kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora.

U slučaju da dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u vremenu koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelji/skrbnici su dužni do 30. svibnja 2022. godine o tome obavijestiti stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području, a koje će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme.


FOTO: Pixabay

Nastavite čitati

Istra
 

PODUZETNIČKI „MINDSET“: Svi uspješni poduzetnici u jednom su trenutku riskirali i usudili se učiniti nešto što nitko prije nije!

„ Točno je da smo bili prvi hrvatski jednorog, ali to je bilo davno. Treba se znati održati i uvijek imati novu viziju razvoja. Naš idući korak je svakako umjetna inteligencija, a ta će interakcija promijeniti svijet. Mi očekujemo pravu revoluciju, a ona se prirodno naslanja na našu tehnologiju“ najavio je jučer u Rovinju osnivač Infobipa Roberto Kutić

Istra
 

JESU LI CRNI BALONI DOVOLJNI? Je li dovoljno jednom godišnje čuti crne statistike o broju premlaćenih i ubijenih žena i iz prvog reda pratiti naslikavanje političara?

Sutra čitajte o planovima za nogometno igralište Valkane oko čega su se ne tako davno lomila politička koplja i rušili stranački savezi. Iako gradnja debelo kasni, i dalje nema informacija kako će u konačnici izgledati zgotovljeno igralište i što to podrazumijeva termin -  "obuhvat radova" - ali i kada će, tko će, koliko će, i hoće li se rušiti stabla?

Istra
 

U Labin stigle prve kante za biootpad

Nešto manje od 100 kućanstava ulica Marcilnica, Viktora Cara Emina i Istarskih narodnjaka tako će moći odvajati kuhinjski otpad, vrtni/zeleni otpad, ostatke termički obrađene hrane i manje količine ostalog biootpada

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.