Komunal

A TKO ĆE PRAVITI RED?

NATJEČAJI BEZ PRIJAVA Nitko neće u pulske komunalne i prometne redare

Je li problem u niskim plaćama ili višku komunalnog i prometnog nerada koji bi trebali  riješiti? Je li problem manjak radne snage općenito, u poslu koji nije "ugodan" ili jednostavno - više para 'leži' u turizmu i sezoni?


 
1 min
Borka Petrović

Je li problem u niskim plaćama ili višku komunalnog i prometnog nerada koji bi trebali  riješiti? Je li problem manjak radne snage općenito, u poslu koji nije "ugodan" ili jednostavno - više para 'leži' u turizmu i sezoni?

Nitko ne želi biti komunalni redar u Gradu Puli. Nitko ne želi biti ni prometni redar.

Naime, kako se da iščitati iz rubrike "Natječaji" na službenim stranicama Grada Pule, iako je Grad imao namjeru zaposliti još dva prometna i jednog komunalna redara, natječaji su morali biti poništeni.

Natječaj za prometne redara poništen jer na njega nije stigla niti jedna uredna prijava. Izbor za prijam u službu u Upravni odjel za komunalni sustav i upravljanje imovinom Grada Pula, u dijelu koji se odnosi na radno mjesto stručnog suradnika za redarstvo - komunalni redar na neodređeno vrijeme, također se neće izvršiti to, kako se navodi, iz razloga "što je jedina prijava koja je pristigla na javni natječaj neuredna i ne ispunjava formalne uvjete propisane javnim natječajem".

Je li problem u niskim plaćama ili višku komunalnog i prometnog nerada koji bi trebali riješiti? Je li problem manjak radne snage općenito, u poslu koji nije "ugodan" ili jednostavno - više para 'leži' u turizmu i sezoni, procijenite sami.


Nastavite čitati

Pula
 

ENCO CRNOBORI: Lista se za sada ne slaže, HSU još nije odlučio s kojom bi političkom opcijom mogao surađivati

"U Hrvatskoj je umirovljenika 1,25 milijuna, a smo u Puli s okolicom između 15 i 17 tisuća. Veliki je to i birački potencijal, ali i intelektualni kojeg treba iskoristiti", istaknuo je predsjednik Županijske HSU-a * Stranka će na puslkoj tržnici obilježiti Dan starijih osoba, a tijekom programa dijelit će se leci o stranci i stotinjak sadnica lavande, za glazbeni ugođaj pobrinut će se Sergio Valić i Duo Magnolija, dok će članovi Gradske organizacije Crvenog križa Pula mjeriti građanima tlak i šećer u krvi

Pula
 

POČINJE VRUĆA POLITIČKA JESEN U srijedu prva sjednica pulskog Gradskog vijeća nakon ljetne stanke

Na sjednici će doći do formaliziranja onog o čemu smo prvi izvijestili, a to je da će redove Možemo! napustiti Miha Paus, kojeg će zamijeniti kolega Davor Vuković. Paus je imao tu sreću ili nesreću da samo njega od četvoro vijećnika/vijećnica kluba Možemo! zahvati "određena rotacija", a na dnevnom redu je i polugodišnje izvršenje proračuna kao i izvještaj o radu gradonačelnika

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.