Komunal

A TKO ĆE PRAVITI RED?

NATJEČAJI BEZ PRIJAVA Nitko neće u pulske komunalne i prometne redare

Je li problem u niskim plaćama ili višku komunalnog i prometnog nerada koji bi trebali  riješiti? Je li problem manjak radne snage općenito, u poslu koji nije "ugodan" ili jednostavno - više para 'leži' u turizmu i sezoni?


 
1 min
Borka Petrović

Je li problem u niskim plaćama ili višku komunalnog i prometnog nerada koji bi trebali  riješiti? Je li problem manjak radne snage općenito, u poslu koji nije "ugodan" ili jednostavno - više para 'leži' u turizmu i sezoni?

Nitko ne želi biti komunalni redar u Gradu Puli. Nitko ne želi biti ni prometni redar.

Naime, kako se da iščitati iz rubrike "Natječaji" na službenim stranicama Grada Pule, iako je Grad imao namjeru zaposliti još dva prometna i jednog komunalna redara, natječaji su morali biti poništeni.

Natječaj za prometne redara poništen jer na njega nije stigla niti jedna uredna prijava. Izbor za prijam u službu u Upravni odjel za komunalni sustav i upravljanje imovinom Grada Pula, u dijelu koji se odnosi na radno mjesto stručnog suradnika za redarstvo - komunalni redar na neodređeno vrijeme, također se neće izvršiti to, kako se navodi, iz razloga "što je jedina prijava koja je pristigla na javni natječaj neuredna i ne ispunjava formalne uvjete propisane javnim natječajem".

Je li problem u niskim plaćama ili višku komunalnog i prometnog nerada koji bi trebali riješiti? Je li problem manjak radne snage općenito, u poslu koji nije "ugodan" ili jednostavno - više para 'leži' u turizmu i sezoni, procijenite sami.


Nastavite čitati

Istra
 

FALI PETI Dožupan Tulio Demetlika otvorio dušu: 'Nitko ne želi u Nadzorni odbor Kaštijuna pa da ga se razvlači po medijima'

To će biti sve veći problem, jer nitko se više ne želi javiti ni za direktora, kandidirati za gradonačelnika ili pročelnika jer ne žele da ih sutra prozivaju kao i njihove obitelji. Zamislite kada vam obitelj pročita u novinama "Tulio Demetlika je lopov, a onda iza te riječi lopov, stoji jedan veliki upitnik", slikovito se izrazio dožupan o nedostatku kandidata za Nadzorni odbor

Pula
 

Čitanjem ulomaka romana Uliks Jamesa Joycea u Uliksu počeo Bloomsday

Program Bloomsdaya nastavlja se i večeras na Forumu uz glazbu s početka 20. stoljeća Dua Rapsodija i degustaciju sireva s početkom u 20.30 sati, te sutra u 10 sati otvorenjem izložbe plakata od početaka Bloomsdaya u Puli (2012.) do 2023. Također će biti predstavljeni i radovi učenika Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna – Joyce u očima ŠPUD-a

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.