Komunal

nakon uvođenja Mjera štednje

Potrošnja vode pala za DESETAK POSTO

Opadanje razine vode u akumulaciji Butoniga usporeno je radi malih količina kiša na području sliva, tako da je datum dostizanja razine biološkog minimuma pomaknut na 22. kolovoz


 
1 min
Borka Petrović

Opadanje razine vode u akumulaciji Butoniga usporeno je radi malih količina kiša na području sliva, tako da je datum dostizanja razine biološkog minimuma pomaknut na 22. kolovoz

Na redovitoj sjednici Koordinacijskog tijela za praćenje stanja vodoopskrbe svi direktori vodovoda u Istri, Edo Krajcar, Mladen Nežić i Alen Golja, razgovarali su o trenutnom stanju hidroloških prilika i potrošnji vode na istarskom uslužnom području.

U tjednu prije početka redukcije, od 18. srpnja 2022. godine, prosječni dnevni protok iznosio je  496 l/s ili 42.855 kubičnih metara dnevno, dok je u danima nakon uvođenja mjera potrošnja pala za oko deset posto.

Prema potrošnji vode udjeli vodozahvata u vodoopskrbnom sustavu Vodovoda Pule su sljedeći: 53 posto Butoniga i Gradole, 33 posto izvor Rakonek i 14 posto pulski bunari (Šišan, Ševe, Jadreški, Valdragon 5 i Fojbon), javljaju iz Grada Pule.

Opadanje razine vode u akumulaciji Butoniga usporeno je radi malih količina kiša na području sliva, tako da je datum dostizanja razine biološkog minimuma pomaknut na 22. kolovoz.


Nastavite čitati

Istra
 

"DUGO ŽELJENI PROIZVOD ESTETSKI RAFINIRANOG PROSTORA" U Kaštelu Morosini-Grimani u Svetvinčentu, održana promocija monografije “Svetvinčenat-Sanvincenti”

Publikacija obiluje mnoštvom slično oku zavodljivih fotografija Igora Zirojevića koji je, kako je ispričao na predstavljanju, snimao na terenu pune dvije godine, ne bi li uhvatio što je bolje moguće samu srž tog prostora * Paola Orlić  je na gotovo 200 stranica iznijela dugo željeni i iščekivani portret ovog prostora, od povijesti do današnjih dana, ali je istaknula da mjesto u konačnici ipak čine njegovi ljudi, čije je portrete tijekom mnogih neformalnih trenutaka Zirojević hvatao u njihovom plemenitijem dokoličarenju

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.