Komunal

Košta 16.750,00 eura plus PDV

Prvo javno električno vozilo u Labinu: stigao je shuttle

U drugoj polovici lipnja shuttle će početi prometovati na relaciji Titov trg – gradsko groblje


 
1 min
Istra24
foto: Grad Labin

U drugoj polovici lipnja shuttle će početi prometovati na relaciji Titov trg – gradsko groblje

Nakon što je Grad Labin proveo postupak jednostavne javne nabave za električno vozilo- shuttle- a potom krajem mjeseca ožujka donio Odluku o odabiru AM GRUPA d.o.o. iz Buzeta kao najpovoljnijeg ponuditelja, danas je vozilo isporučeno Gradu Labinu, objavljeno je danas na mrežnim stranicama Grada.
Atraktivni a što je najvažnije ekološki prihvatljiv električni ICOCAR SHUTTLE,  vozilo je  sa 8 sjedećih mjesta, kojeg će Grad Labin dati na upravljanje gradskoj tvrtki Labin 2000. Očekuje se da će u drugoj polovici lipnja shuttle početi prometovati na relaciji Titov trg – gradsko groblje. Cilj je da se ovom „zelenom“ investicijom smanji opterećenje prometne infrastrukture, pogotovo tijekom ljetnih mjeseci u starom gradu Labinu, ali i dodatno potiče ubrzana „zelena“ tranzicija Labina.
„Ovo je samo jedna u nizu  održivih aktivnosti koje Grad Labin provodi kako bi energetski bili učinkoviti na korist grada i građana. Tako je u tijeku energetska obnova javne rasvjete, potpore poduzetnicima i fizičkim osobama za postavljanja solarnih elektrana, edukativne aktivnosti Labin bez plastike a i sama gradska uprava i gradske tvrtke odlučuju se za električna vozila. U planu nam je nabava još jednog sličnog javnog  vozila kao i izgradnja nove punionice, što  planiramo realizirati putem programa prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska“, naglašava gradonačelnik Valter Glavičić.
Prvo javno električno vozilo u Labinu stoji 16.750,00 eura plus PDV  a Gradu je za njegovu nabavu odobren iznos u visini od 20.000,00 kn od strane Fonda za zaštitu okoliša što je ujedno bio najviši iznos koji se mogao ostvariti za taj tip vozila po Javnom pozivu za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila u javnom sektoru.

prvo javno električno vozilo

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.