Komunal

GRAĐANSKA INICIJATIVA UMAGA I SAVUDRIJE

(VIDEO) Peticijama protiv devastacije obale na Savudriji i davanja koncesija na plaže Grada Umaga

Organizatori pozivaju sve zainteresirane, sve koji žele očuvati prirodu Savudrije kako za sadašnje, tako i za buduće generacije, neka se odazovu u što većem broju i potpišu peticiju za očuvanje pomorskog dobra i protiv privatizacije plaža


 
1 min
Dean Mladenović
Radovi na plaži Alberi - Savudrija

Organizatori pozivaju sve zainteresirane, sve koji žele očuvati prirodu Savudrije kako za sadašnje, tako i za buduće generacije, neka se odazovu u što većem broju i potpišu peticiju za očuvanje pomorskog dobra i protiv privatizacije plaža

Borba Građanske inicijative Umaga i Savudrije protiv devastacije pomorskog dobra na plaži Alberi, na Savudriji se nastavlja ove subote 27. svibnja od 8 do 12 sati kod robne kuće u Umagu potpisivanjem peticija.

Radi se o dvije peticije, koje se također mogu potpisati i online, jedna je protiv davanja koncesije na plaže Grada Umaga, a druga za zaustavljanje devastacije obale i daljnjeg iskopavanja plaže Alberi na Savudriji.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane, sve koji žele očuvati prirodu Savudrije kako za sadašnje, tako i za buduće generacije, neka se odazovu u što većem broju i potpišu peticiju za očuvanje pomorskog dobra i protiv privatizacije plaža.

Iz Inicijative poručuju kako građani mogu i trebaju pokazati da imaju pravo spriječiti ono što stanovnicima ne ide u korist.

Nadalje naglašavaju da peticije mogu potpisati samo građani s adresom prebivališta u Umagu.

Monika Bonazza iz Građanske inicijative Umaga i Savudrije nam je poslala video u kojem se vrše radovi iskopavanja na pomorskom dobru plaže Alberi. Kako nam je napomenula Bonazza, radovi prestanu čim radnici primijete da ih se snima.


Nastavite čitati

Istra
 

Istarski ribari i dalje na kruhu sa sedam kora

Prošlo je gotovo godinu dana od otvaranja nove županijske ustanove pod nazivom Centar za razvoj ribarstva i akvakulture koja bi trebala biti logistička potpora ribarima te "komunikacijski kanal" između institucija i ribara. No, zapelo je * Imamo priču stanara iz Mohorovičićeve ulice u Puli koji se "guše" u parkiranim automobilima * Objavljujemo detalje revidiranog pulskog Programa građenja komunalne infrastrukture 

Istra
 

ISPRIKA NASTAVNIKU SKERTU I ČITATELJIMA Maturanti su mu oblijepili auto želeći ga simpatično iznenaditi

Nastavnik i razrednik kuhara maturanata Matej Skert: "Ispalo je simpatično. Dva moja učenika rekla su da idu po svoj završni rad iz kuharstva do printaone. To je bila krinka meni za iznenađenje. Nakon 15-ak minuta izašao sam van, pogledam, auto sav oblijepljen. Nasmijali smo se, našalili i fotografirali. Oblijepljen automobil bio je dva-tri sata atrakcija za  sve prolaznike"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.