Krasna Zemlja

Uključena je i Lučka uprava Umag-Novigrad

Članovi SRK "Erik Radin" ove će nedjelje ponovno čistiti podmorje novigradskog akvatorija

Bit će to treća od ukupno četiri eko akcije koje su predviđene u sklopu projekta "Festival mora 2" čiji je cilj što više očistiti podmorje i priobalje te osvijestiti i upoznati javnost sa stanjem i problemom zagađenosti podmorja i priobalja


 
2 min
Istra24
foto: SRK "Erik Radin"

Bit će to treća od ukupno četiri eko akcije koje su predviđene u sklopu projekta "Festival mora 2" čiji je cilj što više očistiti podmorje i priobalje te osvijestiti i upoznati javnost sa stanjem i problemom zagađenosti podmorja i priobalja

U nedjelju 01. listopada članovi SRK "Erik Radin" kreću u još jednu eko akciju čišćenja podmorja. Bit će to treća od ukupno četiri eko akcije koje su predviđene u sklopu projekta "Festival mora 2" koji je nastavak prvog i vrlo uspješnog "Festivala mora".

Ovaj projekt SRK "Erik Radin" provodi u partnerstvu s Lučkom upravom Umag-Novigrad čija je logistička podrška bila od nemjerljive pomoći još u prvoj eko akciji čišćenja podmorja održanoj 26. ožujka ove godine.

Druga akcija uslijedila je već 22. travnja 2023. i bila je uspješna jednako kao i prva, s obzirom da je iz podmorja izvučena velika količina otpada. No s druge strane to znači da se i dalje mnogo ljudi ponaša nesavjesno, a cilj je ovakvih akcija, među ostalim, osvijestiti svakoga da u moru ne smije završiti apsolutno nikakav otpad.

"Festival mora 2" odvija se u okviru mjere III.3. “Provedba strategija lokalnog razvoja – operacije koje podupiru FLAG-ovi iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo za programsko razdoblje 2014. – 2020. te podrazumijeva čišćenje plaža, mora i podmorja od smeća i stvari koje tamo završavaju nepažnjom i skretanje pažnje na važnost očuvanja čistoće mora i priobalja.

Cilj projekta je što više očistiti podmorje i priobalje te osvijestiti i upoznati javnost sa stanjem i problemom zagađenosti podmorja i priobalja. Ujedno, želi se poboljšati stanje okoliša te redovitim čišćenjem omogućiti lakše razmnožavanje morskih životinja i rast morskih biljaka. Na taj način se štiti i čuva bioraznolikost FLAG područja u akvatoriju grada Novigrada, što je od ključne važnosti.


Nastavite čitati

Istra
 

AFERU 'BONAMENAT' OTKRILA JE ISTRA24 Rovinjski gradonačelnik, IDS-ov Marko Paliaga bio je u sukobu interesa kada je vršio pritisak da se njegovog prijatelja vrati na posao u Centru za povijesna istraživanja

Šef IDS-a Dalibor Paus branio je Paliagu kada je Istra24 lani u lipnju otkrila da je vršio pritisak na ravnatelja rovinjskog Centra za povijesna istraživanja, i to službenim dopisom, tražeći da na posao vrati njegovog prijatelja, ex dogradonačelnika Rovinja Silvana Zillija, pozivajući se pritom na - stranačku iskaznicu

Istra
 

Supružnici Omanović iz Vodnjana: "Hvala vam svima, dobri ljudi, dali ste nam sve pa i više nego što smo si mogli zamisliti"

Uplaćene su i brojne donacije, a svima se supružnici Omanović od srca zahvaljuju i poručuju da treba uzeti, ali da treba i ispružiti ruku drugima kada je netko u potrebi. Upravo zato, apeliraju na sve ljude dobra srca koji su i njima pomogli i drugima koji još žele pomoći da to u ovim svečarskim danima učine za nekog iz svoje blizine, jer oni su, kažu, i više nego namireni i ne bi htjeli uzimati drugima kojima u ovom trenutku više treba

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.