Krasna Zemlja

nije ga zaustavio ni optužni prijedlog

DEVASTACIJA SE NASTAVLJA Dario Marčeta na malčiranu šumu dopremio građevinski materijal

Ukoliko proda parcele, Dario Marčeta će eventualno platiti kaznu manju od zarade od prodaje šume. No, hoće li novi vlasnici naslijediti obavezu sanacije?


 
1 min
Ivan Dobran

Ukoliko proda parcele, Dario Marčeta će eventualno platiti kaznu manju od zarade od prodaje šume. No, hoće li novi vlasnici naslijediti obavezu sanacije?

Unatoč optužnom prijedlogu koji je protiv njega nedavno podignula Šumarska inspekcija zbog nezakonite sječe šume u Peroju, Dario Marčeta na malčiranu je šumu dopremio građevinski materijal.

Fotografije nam je poslala njemačka odvjetnica i aktivistica s vodnjanskom adresom Susanne Putsche Dobert. Uz fotografije postavila je pitanje pretpostavlja li optužni prijedlog povratak šume u izvorno stanje.

Pitanje je na mjestu s obzirom na to da će Dario Marčeta, ukoliko proda parcele, eventualno platiti kaznu koja će biti bitno manja od zarade od prodaje šume. No, hoće li novi vlasnici naslijediti obavezu sanacije šume i povratka u izvorno stanje?

Trenutno je na malčiranu šumu iskrcano više kubika šljunka s očitom namjerom stvaranja pristupnog puta.

O ovoj problematici pisali smo u nekoliko prijašnjih članaka: Članak 1, Članak 2, Članak 3, Članak 4.


Nastavite čitati

Istra
 

PODACI IZ 153 MILIJARDE INTERAKCIJA I nakon 30 godina jedan od najpopularnijih kanala komunikacije je SMS

“Originalna SMS poruka koju je prije 30 godina poslao 22-godišnji developer Neil Papworth pomogla je otvoriti put prema globalnoj povezanosti. Ta se povezanost razvila i posljednjih godina ubrzano širila, a Infobip danas svake godine obrađuje stotine milijardi poruka, dosežući 75 posto mobilnih telefona u svijetu”, istaknuo je Ivan Ostojić, član Uprave za razvoj poslovanja Infobipa

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.