Kultura

gradonačelnik književnik

MONOGRAFIJA O PAKOVU SELU Filip Zoričić nastavlja književnu karijeru


 
1 min
Istra24

Izdavačka kuća Despot infinitus uskoro objavljuje još jednu knjigu pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića. Ovaj put radi se o monografiji o Pakovom Selu, rodnom mjestu Zoričićeva oca.

Detalje smo doznali u kolumni "Pogled unazad" Ive Mikuličina na portalu Šibenski. Poglavlje o monografiji prenosimo u cjelosti.

PILIPOVA MONOGRAFIJA

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić ne zaboravlja Pakovo Selo, rodno mjesto njegova oca, koji se 1949. godine preselio u Split. Pilip (op.p. u Pakovu Selu svi slovo “f” mijenjaju u “p”), uz suradnju Frane i Jakova Bilića, napisao je monografiju Pakova Sela. Mjesta koje je Lijepoj našoj podarilo dva sjajna sportaša, Slavena Bilića i Ivicu Žurića, pjesnika Franu Bilića, glumce Zvonimira Zoričića i Jakova Bilića, slikara Milana Zoričića...

Promocija monografije najavljena je za 4. listopada u Lokasovu Etnoselu, kad se u Pakovu Selu slavi sveti Frane (Vrane). Ne, nismo odbili Pilipov poziv da se zajednički raspoložimo i zapjevamo. Zoričić je posebno bio oduševljen prijedlogom da na pakovačkoj fešti zazvoni Arsenova ”Djevojka iz moga kraja”.

Izdavač Despot infinitus izdao je i Zoričićevu knjigu o Vladi Gotovcu


Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.