Kultura

nasljednica nele načinović

Nadia Bužleta nova je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pule

Upravno vijeće podržalo ju je budući da je, kako navode u obrazloženju, upravo ova kandidatkinja predstavila izuzetno iscrpan prijedlog rada knjižnice za naredno razdoblje iz kojeg je, navodi se, jasna vizija daljnjeg razvoja i budućnosti ove ustanove


 
1 min
Borka Petrović
Nadia Bužleta

Upravno vijeće podržalo ju je budući da je, kako navode u obrazloženju, upravo ova kandidatkinja predstavila izuzetno iscrpan prijedlog rada knjižnice za naredno razdoblje iz kojeg je, navodi se, jasna vizija daljnjeg razvoja i budućnosti ove ustanove

Nadia Bužleta nova je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula, a njeno imenovanje još moraju potvrditi gradski vijećnici na sjednici koja će se održati 8. veljače.

Kako doznajemo, na raspisani natječaj stigle su samo dvije prijave - ona od Bužlete te od Ive Ciceran. Nakon provedenog testiranja i predstavljanja četverogodišnjeg plana rada knjižnice Upravnom vijeću i radnicima, radnici knjižnice tajno su glasali.

Jednoglasna podrška kolega

Mada glasanje nije obvezujuće za upravno vijeće, nije na odmet reći da je kandidatkinja Bužleta dobila jednoglasnu podršku svojih kolega. Na glasanje je naime izašlo 27 od 32 radnika knjižnice, odnosno 84 posto.

Upravno vijeće podržalo ju je budući da je, kako navode u obrazloženju, upravo ova kandidatkinja predstavila izuzetno iscrpan prijedlog rada knjižnice za naredno razdoblje iz kojeg je, navodi se, jasna vizija daljnjeg razvoja i budućnosti ove ustanove.

Bužleta je, kako smo već pisali, dugogodišnja djelatnica ove ustanove i voditeljica županijske matične službe za narodne knjižnice u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula te predsjednica Društva bibliotekara Istre.

Ravnateljica se imenuje za vrijeme od četiri godine, a mandat joj započinje 1. ožujka.


Dusko Marusic /PIXSELL

Nastavite čitati

Pula
 

Sociolog Krešimir Krolo: "Teško da bi Filip Zoričić bio gradonačelnik da nije bilo aktivizma kojem sada ne vidi mjesto u politici"

Potaknut višekratnim izjavama gradonačelnika Filipa Zoričića u lokalnim i nacionalnim medijima, a u kojem je istaknuo po tko zna koji put “problem” aktivizma i osobnih ambicija u politici, mišljenja sam da je važno za javnost da se malo detaljnije analiziraju opaske upućene bivšim koalicijskim partnerima, ali i društvenom aktivizmu u Puli i Hrvatskoj. Analiza će se osvrnuti na karakteristike i funkcije civilnog sektora i društvenog aktivizma te usporedbu društvenog angažmana gradonačelnika i prozvanih aktivista u Gradskom vijeću u kontekstu aktualne lokalne i državne političke situacije

Pula
 

BOLNIČKO ISKUSTVO PULJANKE NIVES FRANIĆ: "A vi imate autoimunu bolest. Joj, kao onaj naš novinar.“ Reko: "Nije više ničiji"

Nakon tri sata čekanja dobivam tu famoznu infuziju i još neke lijekove za koje ti ne kažu koji su i zašto jer zašto bi? U neko doba, prije nego je sve to istočilo u mene, dolazi bolničar. "Je li vi idete ili ostajete kod nas?" Pa reko: "Ne znam. O čemu to ovisi?" Bolničar: "Aha, evo nalaza, onda idete." Ja: "Bez obzira kako se osjećam?" Bolničar, šeretski se osmjehujući: "Pa nećete se bolje osjećati kod nas". Ja, u šoku: "Pa nije Vam baš na ponos i diku. Možda ne bolje, ali bih se osjećala možda sigurnije". Ali bolničar zakucava: "Pa ne možemo mi utjecati na vaša osjećanja". Saniteta nema da me preveze doma. Oni tek voze ujutro

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.