Kultura

nasljednica nele načinović

Nadia Bužleta nova je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pule

Upravno vijeće podržalo ju je budući da je, kako navode u obrazloženju, upravo ova kandidatkinja predstavila izuzetno iscrpan prijedlog rada knjižnice za naredno razdoblje iz kojeg je, navodi se, jasna vizija daljnjeg razvoja i budućnosti ove ustanove


 
1 min
Borka Petrović
Nadia Bužleta

Upravno vijeće podržalo ju je budući da je, kako navode u obrazloženju, upravo ova kandidatkinja predstavila izuzetno iscrpan prijedlog rada knjižnice za naredno razdoblje iz kojeg je, navodi se, jasna vizija daljnjeg razvoja i budućnosti ove ustanove

Nadia Bužleta nova je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula, a njeno imenovanje još moraju potvrditi gradski vijećnici na sjednici koja će se održati 8. veljače.

Kako doznajemo, na raspisani natječaj stigle su samo dvije prijave - ona od Bužlete te od Ive Ciceran. Nakon provedenog testiranja i predstavljanja četverogodišnjeg plana rada knjižnice Upravnom vijeću i radnicima, radnici knjižnice tajno su glasali.

Jednoglasna podrška kolega

Mada glasanje nije obvezujuće za upravno vijeće, nije na odmet reći da je kandidatkinja Bužleta dobila jednoglasnu podršku svojih kolega. Na glasanje je naime izašlo 27 od 32 radnika knjižnice, odnosno 84 posto.

Upravno vijeće podržalo ju je budući da je, kako navode u obrazloženju, upravo ova kandidatkinja predstavila izuzetno iscrpan prijedlog rada knjižnice za naredno razdoblje iz kojeg je, navodi se, jasna vizija daljnjeg razvoja i budućnosti ove ustanove.

Bužleta je, kako smo već pisali, dugogodišnja djelatnica ove ustanove i voditeljica županijske matične službe za narodne knjižnice u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula te predsjednica Društva bibliotekara Istre.

Ravnateljica se imenuje za vrijeme od četiri godine, a mandat joj započinje 1. ožujka.


Dusko Marusic /PIXSELL

Nastavite čitati

Pula
 

'NIŠTA STRAŠNO', SVI IMAMO STRAHOVE Sedmogodišnji Filip: "Moj tata se boji ići na posao"

"Kako nastaje strah", pitala je autore bistra sedmogodišnja Mirta te svojim iskrenim, a teškim pitanjem stavila na tren u neugodan položaj sve prisutne odrasle ljude. Autorica Milica Sinkauz je odgovorila: "Možda je strah kod djece trebao nastati zato da bi nakon njega nastala hrabrost" * Spisateljica Ivana Đula: "Moj je, recimo, strah od visine, a neki su strahovi smiješni poput straha od pospremanja sobe koji ima moj 13-godišnji sin * U knjizi učiteljica Fobija predaje strašne predmete kao što su strahovježbe ili strašematika

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.