Kultura

DONOSIMO PROGRAM ZA CIJELO LJETO

RUNDEK U RAKLJU Velika glazbena poslastica za otvaranje 13. Festivala na dragom kamenu

Festival otvara Darko Rundek Trio, a zatvara ga već tradicionalno Atomsko sklonište. Između ove dvije svirke, smjestila su se još i dva cabareta, dvije filmske večeri, blues svirka, izložbe i projekcije Priča o Raklju. Kao i uvijek, program je besplatan za sve posjetitelje


 
2 min
Maja Jokanović

Festival otvara Darko Rundek Trio, a zatvara ga već tradicionalno Atomsko sklonište. Između ove dvije svirke, smjestila su se još i dva cabareta, dvije filmske večeri, blues svirka, izložbe i projekcije Priča o Raklju. Kao i uvijek, program je besplatan za sve posjetitelje

Festival na dragom kamenu, osmišljen skoro kao komorni događaj s mjestom radnje u korti Grubić u srcu Raklja, prometnuo se s godinama u epicentar izuzetnog ljetnog programa. Program najavljen za ovogodišnje, 13. po redu izdanje, najavljuje dovoljno razloga za novi skok do istoka Istre.

Festival će 20. srpnja otvoriti Darko Rundek Trio, a njegovo finale će već tradicionalno, točnije 12.-i put zaredom, obilježiti zvuci Atomskog skloništa.

Osim po odličnoj glazbi, ova je manifestacija podjednako poznata i po kvalitetnom kazališnom programu, pa su dvije večeri i ovog ljeta rezervirane za kabaretske predstave.

27. srpnja u korti Grubić će zaigrati  "Ča je život vengo…", cabaret inspiriran pjesmama, reportažama i prozom legendarnog Momčila Popadića, za koji je dramatizaciju napravio Bojan Brajčić. Izvode ga Maran Nejašmić Banić, Petar Salečić i Bojan Brajčić; dok je producentica Lidija Ivanda.

Predstava Stojana Matavulja (2023.)

"Čuješ li me je l’ ti drago, Skitnica, Ne budi me mati, Reci mi tiho, tiho, Adio kumpanji, Imala je lijepu rupicu na bradi,.. nazivi su pjesama čije stihove potpisuje veliki Momčilo Popadić, a svaka je pisana kao jedno malo putovanje, na kojem bi se na kraju, vrlo često, smijali sebi samima. U svakom kutku njegove kreacije, stajao je čovjek koji samo jednu želju ima - da svoju zvizdu slidi. Popinih aforizama i dosjetki još se tu i tamo sjetimo, no pjesme poput Oprosti mi pape ili Tonka, i danas su nam na usnama i nerijetko nas sjete da život nije ništa drugo vengo fantažija", najavljuju organizatori. 

Koncert Ramba Amadeusa (2023.)

Druga kabaretska večer na rasporedu je 2. kolovoza, kada će nas do suza nasmijati Stojan Matavulj, uz pratnju Jadrana Vuškovića iz glazbenog sastava Daleka obala.

Već devetu godinu na Festivalu će pripremati i izlagati svoja istraživanja o povijesti Raklja Anton Percan, koji je za ovu godinu izabrao temu lončarstva u Raklju. Predavanje će se održati 21. srpnja, a 4. kolovoza bit će prikazane i "Priče o Raklju" – HRT-ovi prilozi novinara Marka Percana.

Konačno, dvije će večeri biti posvećene i filmu, i to one 26. srpnja i 11. kolovoza, no njihov se repertoar, uz najavu velikog iznenađenja, za sada drži u tajnosti.

10. kolovoza goste očekuje i blues večer, uz nastup The Primotajo blues banda.

Svi programi poklon su publici i ulaznice se ne naplaćuju, a početak je za sve najavljene dane u 21 sat.


Foto: Festival na dragom kamenu

Nastavite čitati

Istra
 

RIBARSKA FEŠTA U VRSARU: Dobra zabava i okusi mora

Posjetitelje  čekaju ne samo slasne sardele na žaru, ukusni pedoći na buzaru, već i polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kaneštrelama, kapešante, pedoći, riba na žaru, burger od tune, pašteta od tune, fritto misto, brodet po recepturi lokalnih ribara i kuharica

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.