republika - dugi
Politika i društvo

NA KRAJU DANA

Direktor Elektroistre kao tajni agent. Podataka o njemu nema

U najvećoj državnoj kompaniji direktori se biraju bez javnog natječaja. Kad ih pitate na koje je  razdoblje izabran određeni direktor, pozivaju se na poslovnu  tajnu. Tako je i u slučaju direktora unutar tvrtke HEP-ODS d.o.o. Elektroistra Pula * Kod istarskih Talijana razvila se polemika oko načina organiziranog provođenja njihovog jedinstva i ujednačenog tretmana u Hrvatskoj i Sloveniji * Prošlo je skoro godinu i pol od velike ekološke katastrofe na priobalju Ližnjana i Šišana. Tisuće katraniziranih tragova i dalje je tamo


 
3 min
Nera Softić ⒸFOTO: Manuel Angelini

U najvećoj državnoj kompaniji direktori se biraju bez javnog natječaja. Kad ih pitate na koje je  razdoblje izabran određeni direktor, pozivaju se na poslovnu  tajnu. Tako je i u slučaju direktora unutar tvrtke HEP-ODS d.o.o. Elektroistra Pula * Kod istarskih Talijana razvila se polemika oko načina organiziranog provođenja njihovog jedinstva i ujednačenog tretmana u Hrvatskoj i Sloveniji * Prošlo je skoro godinu i pol od velike ekološke katastrofe na priobalju Ližnjana i Šišana. Tisuće katraniziranih tragova i dalje je tamo

Predsjednik Zoran Milanović danas je boravio u Istri. Bio je na svečanoj sjednici Istarske županije koja je u porečkoj Istarskoj sabornici održana u povodu Dana Istarskog statuta. Nije naravno propustio priliku opaliti žestoku paljbu po Plenkoviću, Kolindi, Karamarku i „ostalim dječacima iz Ali Babine pećine“. Kaže zemlja je na autopilotu, a HDZ-ov program kao da ga je pisala umjetna inteligencija s IQ90. On će, rekao je, bolje. Ima način. O načinima kako upravljati turizmom u Istri ondje je govorio i prvi čovjek županije Boris Miletić. Još kad bi se ti načini proveli u djelo..

Srijedu smo otvorili pričom iz Viškovića. O megalomanskom gradilištu vila s bazenima koje zjapi prazno. Investitor, porečke tvrtke Fels Family i Fels D.A. su u blokadi, a očito je došlo i do razmirica vlasnika tih tvrtki Željka Ereiza i Thomasa Floriana Riemarskog. Što je posrijedi, nismo doznali. Ali hoćemo.

Obradili smo danas temu e-savjetovanja. Pokušali smo doznati koliko su stanovnici Pule zainteresirani, i upoznati za sudjelovanjem u javnim savjetovanjima. Sudeći po rezultatima – ne previše. Daleko je više komentara, prijedloga i rješenja na društvenim mrežama ili portalima. Šteta, jer putem e-savjetovanja se nešto može promijeniti, a pukim komentarima na raznoraznim platformama ne. Nadajmo se boljem.

U tijeku je humanitarna akcija "Za Valenta od srca", koju provodi Udruga cerebralne paralize IŽ za njihovog člana Valenta Hrvatina koji je pretrpio infarkt prednje spinalne arterije i ostao gotovo potpuno oduzet od vrata prema dolje. Pomozite koliko možete.

S vama su danas bili Leo i Nera, sutra će vas kroz vijesti voditi Leo i Silvio.

U najvećoj državnoj kompaniji direktori se biraju bez javnog natječaja. A kada tu istu kompaniju pitate na koje je to razdoblje izabran određeni direktor, pozivaju se na poslovnu  tajnu. Tako je i u slučaju direktora unutar tvrtke HEP-ODS d.o.o. Elektroistra Pula u kojoj od 2015. godine sjedi nekad prvi čovjek istarskog HNS-a, a danas član predsjedništva te stranke Zvonko Liović. Sutra donosimo pojašnjenje HEP-a od kojeg smo tražili da preciziraju mandat svog direktora u Puli. Njihov odgovor se može svesti na ovo: „Javna tvrtka, podaci tajni“.

Je li ih Dragonja počela razdvajati? Kod istarskih Talijana razvila se polemika oko načina organiziranog provođenja njihovog jedinstva i ujednačenog tretmana u Hrvatskoj i Sloveniji. Oprečna su mišljenja u vrhu same Talijanske Unije: na čiju će stranu stati Radin koji je upravo pokušaj narušavanja jedinstva naveo kao jedan od razloga svoje desete kandidature za Sabor?

Prošlo je skoro godinu i pol od velike ekološke katastrofe na priobalju Ližnjana i Šišana. Tisuće katraniziranih tragova i dalje je tamo. Načelnik Općine Ližnjan Marko Ravnić prošle jeseni je kazao da će se čišćenje nastaviti preko zime, ušli smo u proljeće, sezona je pred vratima, a još uvijek nema naznaka o početku sanacije.


Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 km dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.