Politika i društvo

REAGIRANJE

Filip Zoričić: Teza da sam zbog prijateljstva svoje zamjenice i supruge Ilije Lovrića možda mogao znati o potraživanjima od 12 milijuna kuna je neozbiljna

Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić tvrdi da nije bio upoznat s namjerom gospodina Ilije Lovrića za kupnju tvrtke Uljanik Standard, a još manje je imao saznanja o navodnim potraživanjima prema Gradu Puli i gradskim tvrtkama u iznosu od 12 milijuna kuna s kojima gospodin Lovrić ovih dana licitira u javnosti, a koja ranije nisu bila prikazana u bilanci tvrtke


 
3 min
Istra24
Ivona Močinić i Filip Zoričić

Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić tvrdi da nije bio upoznat s namjerom gospodina Ilije Lovrića za kupnju tvrtke Uljanik Standard, a još manje je imao saznanja o navodnim potraživanjima prema Gradu Puli i gradskim tvrtkama u iznosu od 12 milijuna kuna s kojima gospodin Lovrić ovih dana licitira u javnosti, a koja ranije nisu bila prikazana u bilanci tvrtke

Nakon teksta kojeg smo jučer objavili u kojem pišemo o bliskim odnosima pulske dogradonačelnice Ivone Močinić i Tatjane Lovrić - supruge novopečenog kralja nekretnina u Puli Ilije Lovrića, priopćenjem su reagirali pulski gradonačelnik Filip Zoričić i dogradonačelnica Ivona Močinić. Njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti.

„U članku pod naslovom „Ilija Lovrić ipak nije toliko iznenađenje Zoričiću? Ilijina žena, Tatjana, bliska je prijateljica pulske dogradonačelnice, Ivone Močenić“ kojeg potpisuje Matea Čelebija, želimo ukazati na netočno iznesene tvrdnje kojima se svjesno obmanjuje javnost čime se nanosi šteta ugledu Grada Pule.

U navedenom tekstu u kojem se gradonačelniku imputira da je "možda mogao znati za planove poduzetnika Ilije Lovrića oko kupnje Uljanik Standarda", kao i za, kako se navodi "fakturu od 12 milijuna kuna famoznih, post festum, otkrivenih potraživanja, koje sada Lovrić traži od Grada Pule", moramo reagirati.

Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić tvrdi da nije bio upoznat s namjerom gospodina Ilije Lovrića za kupnju tvrtke Uljanik Standard, a još manje je imao saznanja o navodnim potraživanjima prema Gradu Puli i gradskim tvrtkama u iznosu od 12 milijuna kuna s kojima gospodin Lovrić ovih dana licitira u javnosti, a koja ranije nisu bila prikazana u bilanci tvrtke.

Jednako tako,napominje, nije imao saznanja o privatnom odnosu svoje zamjenice Ivone Močenić sa suprugom gospodina Lovrića Tatjanom, niti drži da je taj odnos mogao imati bilo kakvog utjecaja na odnose Grada Pule i tvrtke Uljanik Standard.

Povodom tog napisa, u kojem se zamjenici gradonačelnika Ivoni Močenić imputira da je "usko vezana s Lovrićima" te da je na taj način moguće da je i gradonačelnik mogao znati za poslovne planove Ilije Lovrića, Ivona Močenić je izjavila da je žalosti da se njen privatni život koristi za politička razračunavanja.

"Dakako da ne poričem svoje poznanstvo i prijateljstvo s Tatjanom Lovrić, no riječ je isključivo o osobnim stvarima koje ne miješam s poslom, niti mi je to ikada palo na pamet. Prijateljice smo i povremeno se družimo, ali nikada nisam smatrala da je gradonačelnika potrebno obavještavati o mom privatnom životu. Žao mi je ako je netko na ovaj način to pokušao iskoristiti, to je doista nisko", izjavila je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić. 

"Konstatacija da je gospođa Tatjana Lovrić u dobrim odnosima s vladajućima u Puli, kao što se tvrdi u tekstu, jednostavno nije točna. Ona je prijateljica moje zamjenice i ništa više, kao što je Ivona i sama potvrdila. Nisam, doduše, bio upoznat s tom činjenicom, ali to ni na koji način nije utjecalo na dosadašnji odnos Ilije Lovrića i Grada Pule, kakav god on minoran bio, što mogu potvrditi svi dionici našeg nedavnog sastanka, od stanara do Sindikata.", kaže gradonačelnik Zoričić. 

"Pula je grad, ali dovoljno mali grad da se ljudi u određenim krugovima poznaju i druže. Privatna poznanstva ne moraju utjecati na profesionalni odnos spram posla i obveza koje netko ima u gradu. Oni koji su ovu situaciju pokušali iskoristiti za svoje političke interese, ovaj put neće uspjeti i ako sada likuju vjerujem da će se uskoro prestati smijati. Kako god i što god tko mislio, ustrajat ću na putu transparentnosti, istine i borbe da ovaj grad bude pravi Grad. To sam već mnogo puta rekao. Teza da sam zbog osobnog prijateljstva svoje zamjenice i supruge Ilije Lovrića možda mogao nešto znati o tim navodnim novim potraživanjima od 12 milijuna kuna s kojima ovih dana barata Lovrić, naprosto je neozbiljna konstrukcija i neće proći", poručio je pulski gradonačelnik.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.