Politika i društvo

NOVE OVLASTI INSPEKTORATA

Građani će se zbog ovrhe moći obratiti Financijskom inspektoratu

Svi građani koji misle da im ovrha nije zakonita ili da imaju nešto krivo napravljeno, sada će se putem podneska izravno obraćati Financijskom inspektoratu, naglasio je Boris Lalovac (SDP) u saborskoj raspravi o izmjenama Zakona o Financijskom inspektoratu


 
1 min
HINA
Foto Hina/ Dario GRZELJ

Svi građani koji misle da im ovrha nije zakonita ili da imaju nešto krivo napravljeno, sada će se putem podneska izravno obraćati Financijskom inspektoratu, naglasio je Boris Lalovac (SDP) u saborskoj raspravi o izmjenama Zakona o Financijskom inspektoratu

I oporbeni saborski zastupnici pohvalili su u srijedu Vladin prijedlog prema kojemu će Financijsku agenciju (Fina), kad provodi određenu ovrhu, odnosno provodi li je sukladno zakonu, ubuduće kontrolirati Financijski inspektorat.

Svi građani koji misle da im ovrha nije zakonita ili da imaju nešto krivo napravljeno, sada će se putem podneska izravno obraćati Financijskom inspektoratu, naglasio je Boris Lalovac (SDP) u saborskoj raspravi o izmjenama Zakona o Financijskom inspektoratu.

Na mrežnim stranicama uvest ćemo elektronički podnesak putem kojeg će se građani izravno moću obraćati Inspektoratu, potvrdila je  državna tajnica Ministarstva financija Tereza Rogić Lugarić.

Najavila je da će se organizirati šira edukacija da se upozna građane s novim ovlastima i mogućnostima u svezi Financijskog inspektorata.

Objasnila je i kako predmetnim izmjenama, Inspektorat dobiva nove ovlasti u pogledu nadzora provedbe ovrhe na novčanim sredstvima kod Fine i drugih pravnih i fizičkih osoba kao i kod kupoprodaje i servisiranja potraživanja.

Isto tako, Zakon se dopunjuje odredbama o međunarodnoj suradnji Inspektorata sa inozemnim nadležnim tijelima u pogledu vrsta i obuhvata informacija koje se razmjenjuju.


Nastavite čitati

HND: Tražimo oštru reakciju države na pokušaj ubojstva novinarke Melite Vrsaljko

Na vrata kuće kolegice Vrsaljko u Nadinu kod Benkovca banula je Iva Perić, kći Ivana Vrsaljka, čovjeka koji je našu kolegicu fizički napao dan ranije, te ju počela vući za kosu i gušiti ne bi li ju natjerala da obriše snimke na kojima se vidi kako njezin otac fizički nasrće na novinarku jer je sa snimateljem prolazila pokraj njegova terena na kojem se počeo gomilati otpad * HND smatra kako ovaj slučaj drastično upozorava na uvjete u kojima rade novinari i novinarke te svi medijski radnici, koji su svakodnevno izloženi brojnim verbalnim, pa i fizičkim napadima, posebno u malim sredinama gdje do izražaja dolazi sprega institucija i lokalnih moćnika

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.