Politika i društvo

u petak će se sve znati

Ilija Lovrić ruši samački hotel u čijem se prizemlju nalazi kafić 'Green', a drugi obnavlja

Za dio stanara cijene najma alternativnom prenoćištu su previsoke. Najam u samačkom hotelu bio je bitno niži čak i nakon što je Lovrić, po preuzimanju vlasništva, cijene podigao s 800 na 1.400 kuna. Nova lokacija stajala bi 2.000 kuna što je mnogima jednostavno nemoguće isfinancirati iz mirovine


 
2 min
Ivan Dobran
Ilija Lovrić: Postoji solucija da se tu vrati dio stanara

Za dio stanara cijene najma alternativnom prenoćištu su previsoke. Najam u samačkom hotelu bio je bitno niži čak i nakon što je Lovrić, po preuzimanju vlasništva, cijene podigao s 800 na 1.400 kuna. Nova lokacija stajala bi 2.000 kuna što je mnogima jednostavno nemoguće isfinancirati iz mirovine

Egzistencijalna pitanja sudbine stanara samačkih hotela nakon što ih je kupio poduzetnik Ilija Lovrić, bili su temom novog, jučer održanog sastanka u Gradu Puli, na kojem su, uz gradonačelnika Pule Filipa Zoričića, sudjelovali predstavnici Crvenog križa, Hvidre, Jadranskog sindikata, prenoćišta i zabrinutih stanara.

Na potencijalnoj novoj lokaciji u Japodskoj ulici u Puli na raspolaganju je 47 soba, što jednokrevetnih, što dvokrevetnih i trokrevetnih, koje ukupno mogu primiti 106 osoba.

Neslužbeno doznajemo da bi Grad Pula mogao preuzeti dio troška najma, no nije potvrđeno koliki, jer gradonačelnik danas nije želio ništa komentirati, najavljujući da će više imati za reći u petak.

Hoće li Lovrić primiti u obnovljeni hotel 20 do 30 stanara?

Ilija Lovrić bi navodno primio 20 do 30 radno sposobnih stanara u samačkom hotelu koji ne namjerava rušiti. Pitali smo ga koliko to drži vodu.

- Mi u svakom slučaju želimo biti partneri, i stanarima i Gradu. Nije to nemoguće. I sam gradonačelnik zna da su tamo očajni uvjeti. Možda do travnja uspijemo obnoviti jedan hotel. Postoji solucija da se tu vrati dio stanara. Vidjet ćemo s Gradom što on može ponuditi, a kako bi svi bili sretni i zadovoljni. U petak ćemo znati sve, kaže Lovrić.

Lovrić nam je potvrdio da ruši samački hotel u čijem se prizemlju nalazi kafić 'Green', dok se drugi obnavlja, i u koji bi, kako kaže, uložio milijun kuna za renovaciju.

Većina stanara nije zadovoljna time što bi sobe dijelili s više ljudi

Inače, alternativno prenoćište u Japodskoj ulici nudi cijenu jednokrevetnih soba od 2.000 kuna s uključenim režijama, dok se za dvokrevetne i trokrevetne sobe traži 1.500 kuna.

Za dio stanara cijene najma su previsoke. Najam u samačkom hotelu bio je bitno niži čak i nakon što je Lovrić, po preuzimanju vlasništva, podigao cijene s 800 na 1.400 kuna.

Alternativni smještaj u Japodskoj ulici

Nova lokacija stajala bi 2.000 kuna, što je mnogima jednostavno nemoguće isfinancirati iz nedostatne mirovine.

"Jedini uvjet koji je postavio predstavnik prenoćišta jest da u idućih pet godina bude popunjene najmanje 22 sobe", kaže Boris Cerovac, predsjednik Jadranskog sindikata.

Stanari se mogu podijeliti na tri kategorije: radno sposobni, umirovljeni i oni koji primaju socijalnu pomoć.

Većina njih, nastavlja naš sugovornik, nije zadovoljna rješenjem jer bi ih, prema tome, bilo više u sobi. No, kako nam je rekao Cerovac, riječ je o punoljetnim ljudima koji sami o tome moraju odlučiti.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Lorena Boljunčić: "Gradonačelniče, nemojte nam prodavati maglu"

"Jučer sam stavila fejs objavu o tome kako su nam ulice u centru prljave. Puno je ljudi u gradu, sve je to normalno. Samo što prošlih godina nije bilo baš tako jako (radim u centru). ALI, kad onda gradonačelnik krene bandićevski jutros u 3 sata prati ulice s Herculaneom i to stavljati na društvene mreže, onda mi je stvarno previše", napisala je pulska poduzetnica

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.