Politika i društvo

igre prijestolja u ids-u

Jakovčić za Jutarnji list: "Paus želi da mu budem najbliži suradnik. Paus: Ne želim!"

Dok počasni predsjednik IDS-a tvrdi da novi predsjednik stranke želi Jakovčićev veliki povratak u stranku, Paus to demantira. Rovinjski gradonačelnik Paliaga, kojeg Jakovčić naziva svojim učenikom dodaje: Priča o Jakovčiću u smislu vođenja stranke je završena


 
3 min
Dražen Majić

Dok počasni predsjednik IDS-a tvrdi da novi predsjednik stranke želi Jakovčićev veliki povratak u stranku, Paus to demantira. Rovinjski gradonačelnik Paliaga, kojeg Jakovčić naziva svojim učenikom dodaje: Priča o Jakovčiću u smislu vođenja stranke je završena

U velikom današnjem članku pod naslovom „Kako spasiti stranku“ novinarka Jutarnjeg lista Ivanka Toma analizirala je aktualnu političku situaciju u Istri s posebnim naglaskom na stanje u IDS-u.

Novinarka odmah u uvodu konstatira da je neupitna dominacija IDS-a u Istri dovedena u pitanje te da bi, ukoliko ne povrate povjerenje birača, loš rezultat na sljedećim izborima mogao značiti i njihov politički kraj.

Jakovčić: Miletićev lifestyle nas je koštao izbora!

U razgovoru s novinarkom Jutarnjeg počasni predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić je dosad najkonkretnije opisao svoje stavove oko bivšeg predsjednika stranke Borisa Miletića, ali i svoju poziciju u odnosu na novog predsjednika stranke Dalibora Pausa.

- Od svibnja do danas mi mnogi ljudi govore što se sve zbivalo u IDS-u, u Puli, i drugdje. Ipak sam iznenađen činjenicom da smo u Puli prošli lošije nego se očekivalo. To je poraz politike koju je predstavljao Boris. Njegov lifestyle koji je njegovao posljednjih nekoliko godina nije odgovarao mentalitetu građana Pule, objasnio je Jakovčić razloge IDS-ovog teškog poraza u Puli.

Jakovčić u razgovoru s Ivankom Tomom pritom očito aludira na snimke Borisa Miletića na kojima se prilikom glasovanja za Europski parlament pojavio u vrlo čudnom stanju za koje je kasnije objašnjavao da je posljedica konzumacije alkohola iako su mnogi tada posumnjali da je bio pod utjecajem nekakvih supstanci.

- Puljani su se razočarali u njegovo vođenje grada, a to je rezultiralo lošim rezultatima naše kandidatkinje, objašnjava Jakovčić koji smatra da se prerano povukao iz politike i IDS-a.

- Trebao sam ostati snažnije prisutan, a ne odmah ispustiti stranačku vlast. Osjećam da sam pogriješio, kaže Jakovčić.

Jakovčić: Paus želi da budem jače prisutan i to ću učiniti

Tvrdi da novi predsjednik IDS-a Paus želi da se on aktivira u stranci i to kao njegov najbliži suradnik.

- To nije bio slučaj s Borisom. Njemu je odgovaralo da me nema jer je na neki način, s pravom, bio u mojoj sjeni, što tada IDS-u nije odgovaralo. Paus želi moj povratak, da budem jače prisutan i ja ću to učiniti, najavio je Jakovčić. Pritom je posebno naglasio da su jaki IDS-ovi gradonačelnici Paliaga, Peršurić i Glavičić njegovi učenici.

- Oni su učili od najboljeg, od mene, i zato su danas dobri gradonačelnici, hvali se Jakovčić u Jutarnjem listu i odbacuje teze da su selo Sveti Juraj, propast Uljanika, njegova poslovna povezanost s Dankom Končarom i brojnim korupcijskim aferama uteg IDS-u.

Rovinjski gradonačelnik Paliaga: Jakovčić je počasni predsjednik

Znakovito je u članku da jedan od spomenutih Jakovčićevih učenika, rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga, u izjavi za Jutarnji list, ulogu počasnog predsjednika stranke ne vidi baš tako.

- Mislim da je priča s Jakovčićem u smislu vođenja stranke i strategije IDS-a završena. On je počasni predsjednik a mi se moramo usmjeriti na budućnost, izjavio je Paliaga.

Od Jakovčića se na neki način u članku odmiče i sam predsjednik stranke Dalibor Paus koji odbacuje teze da ga je na čelo stranke postavio Jakovčić.

Paus ističe i da mu Jakovčić nije u prvom krugu suradnika.


Nastavite čitati

Istra
 

Predizborna kampanja je gotova, sutra nema politike u našoj butigi

Sutra donosimo priču o poznatom porečkom političaru koji gradi tri luksuzne vile kod Tinjana, o poslovima unutar HEP-a i o obnovi kupališta Stoja * Objavit ćemo, s hrvatskim titlovima (razgovor je vođen na istrovenetskom dijalektu) i ekskluzivni videointervju s legendom automobilizma, rodom iz Motovuna, Mariom Andrettijem

Istra
 

Marčanu odlikuju ekstra maslinova ulja i vina izvrsne kvalitete

Za Smotru je pristiglo 43 uzoraka ulja berbe 2023. i 27 uzoraka vina berbi 2020., 2022. i 2023, većina ih je bila odlične ili vrhunske kvalitete * Smotra je započela Mantinjadom i balunom u izvedbi mladih plesača i svirača tradicijskih instrumenata KUD-a Mate Balota iz Raklja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.