Politika i društvo

MOST PREDAO POTPISE JANDROKOVIĆU

Jandroković od Mosta preuzeo potpise, "Vjerojatno će se tražiti ocjena ustavnosti referendumskih pitanja"

Most je danas u Saboru Jandrokoviću predao 82 kutije s potpisima te zahtjeve za raspisivanje referenduma. Imaju 410.533 za referendumsku inicijativu Odlučujmo zajedno, odnosno 409.219 potpisa za inicijativu Dosta je stožerokracije!


 
1 min
HINA
Gordan Jandroković, Foto: PIXSELL/Robert Anić

Most je danas u Saboru Jandrokoviću predao 82 kutije s potpisima te zahtjeve za raspisivanje referenduma. Imaju 410.533 za referendumsku inicijativu Odlučujmo zajedno, odnosno 409.219 potpisa za inicijativu Dosta je stožerokracije!

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković danas je, nakon što je Most predao potpise za raspisivanje referenduma o ukidanju Covid potvrda i 'stožerokracije', izrazio uvjerenje da će Odbor za Ustav zatražiti da se Ustavni sud izjasni jesu li referendumska pitanja u skladu s Ustavom.

„Bit će sigurno promatrača, kako nijedna strana ne bi mogla dovoditi u pitanje relevantnost odluke o brojanju potpisa“, kazao je.

Most, koji stoji iza dvije referendumske inicijative, danas je u Saboru Jandrokoviću predao 82 kutije s potpisima te zahtjeve za raspisivanje referenduma.

Objavili su da imaju 410.533 za referendumsku inicijativu Odlučujmo zajedno, odnosno 409.219 potpisa za inicijativu Dosta je stožerokracije!, što je više od potrebnih 368.867.

Predsjednik Sabora nije želio prognozirati može li se dogoditi da se ukinu Covid potvrde, pa da referendumi koje Most traži budu nepotrebni.

- Najbolje bi bilo da se točnom pokaže procjena da s omikronom pandemija završava, onda ne bismo ukinuli samo Covid potvrde, nego i sve ostale mjere s kojima živimo već dvije godine, naglasio je.


Nastavite čitati

MORH: Potpisan Ugovor o nabavi francuskog raketnog sustava protuzračne obrane

Riječ je o lanseru sustava kratkog dometa Mistral, a vrijednost ugovora je 53.850.000 eura s otplatnim rokom od pet godina, a ukupne obveze MORH-a s ekonomskim povećanjem cijena i porezom na dodanu vrijednost iznose 71.957.138,00 eura * Francuska je u okviru implementacije Hrvatsko-francuskog strateškog partnerstva ponudila Hrvatskoj jačanje suradnje u obrambenim pitanjima, odnosno mogućnost nabava borbenih aviona Rafale

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.