Politika i društvo

KOMENTAR

Miletić, Lerotić, Glušac i Mr. Paus Pojma Nemam. Volite se ljudožderi!

Nakon što ga je vlastita stranka prokazala, B.M. će svoju političku karijeru završiti kao najobičniji falsifikator. Još nije priznao je li pokušao manipulirati predizbornim anketama, a za to petlje nema ni „Mr. Pojma Nemam“- Dalibor Paus. Njih dvojica ovih se dana igraju mačke i miša. 


 
4 min
Danijela Bašić-Palković
"Ljubav nas veže i spaja" foto IDS

Nakon što ga je vlastita stranka prokazala, B.M. će svoju političku karijeru završiti kao najobičniji falsifikator. Još nije priznao je li pokušao manipulirati predizbornim anketama, a za to petlje nema ni „Mr. Pojma Nemam“- Dalibor Paus. Njih dvojica ovih se dana igraju mačke i miša. 

Politička karijera „nezavisnog“ župana Borisa Miletića je na umoru. Uz njega su službeno još samo poslušnici predvođeni šefom njegovog kabineta Ivanom Glušcem, dožupanom Demetlikom i saborskim zastupnikom Marinom Lerotićem. Bez Miletića, nema ni Glušca, a bome ni Demetlike, a teško da će i Lerotić politički preživjeti.

On mora da je posebno zahvalan i vjeran, jer umjesto na saborskoj plaći, danas bi svoj veliki politički talent uzaludno tratio kao prometni redar u Gradu Puli. Doduše, i taj je posao, kao i onaj u Istarskoj razvojnoj agenciji, dobio zahvaljujući stranci i Borisu Miletiću.

Ne zaboravimo još jednog Miletićevog omiljenog pajdaša, Duška Kišberija - uspješnog županijskog pročelnika za gospodarstvo koji je isključivo uz pomoć stranačkih veza, danas tu gdje je. Taj je pak stvarno stručan za puno toga, a najmanje za gospodarstvo.

Aktualni župan nikad nije preispitao spornu odluku Kišberijevog zapošljavanja na mjesto pročelnika. Za Duška je mijenjan i interni županijski pravilnik kako bi se uvalio na čelo odjela za gospodarstvo. Što taj čovjek uopće radi osim što je donedavno bio glavni operativac blokade informacija i neugodnih upita „za Kaštijun“?

I dok Miletić ovih dana gostuje samo po odabranim medijima, odgovarajući više-manje na lijepo upakirana i servirana pitanja, naš portal još uvijek nije stigao na red. Župan naprosto nema vremena, jer je po izlasku iz IDS- a ubacio u petu brzinu. Boris napokon dela!

Sastaje se s gradonačelnicima, načelnicima, ravnateljima škola i bolnica. Sve ga je počelo zanimati. Počeo je župan dolaziti na posao. To treba cijeniti.

Nakon što ga je vlastita stranka prokazala, B.M. će svoju političku karijeru završiti kao najobičniji falsifikator. Još nije priznao je li pokušao manipulirati predizbornim anketama, a za to petlje nema ni „Mr. Pojma Nemam“- Dalibor Paus.

Njih dvojica ovih se dana igraju mačke i miša. U tom političkom igrokazu zasad prednjači Miletić. Vješto instruiran i pripremljen od omiljenih marketinških stručnjaka, Miletić u svojim medijskim nastupima, uz postojani rad ruku, ostavlja dojam mirnoće, spokoja, poštenja i nove nade. Pravi čovik.

Uredno počešljan i naspavan, uz brojne sada nestranačke obveze, ima vremena i za humanitarni čin darivanja krvi. Najvažniji je dojam. A za to će se pobrinuti oni koji to najbolje znaju.

Zanimljivo, Miletić se pravi kao da ga se apsolutno ništa ne tiče sve ovo što se događa u IDS-u. To je taj neki njegov novi put - „My way“.

Upravo je on uz Ivana Jakovčića najzaslužniji što se mediji recentno bave i sramotnim kokošarenjem stranačkih poslušnika koji su na poklon dobivali tablete, televizije, hladnjake za vino. Častili su ih porezni obveznici. To su samo sitnice, neka sitna korupcija. Fajn, rekao bi Miletić.

Njegov donedavni šef stranke Paus ponaša se kao da je zalutao u politiku. Niti na jedno konkretno pitanje, a nije da ih nije bilo, „Mr. Pojma Nemam“ u intervjuu za Istra24, nije odgovorio.

Paus je propustio priliku ograditi i maknuti stranku od prozivki za klijentelizam i nepotizam. Nije pokazao ni trunku političke hrabrosti i odvažnosti obračunati se s lošim stvarima koje su IDS koštale katastrofalnih izbornih rezultata i poljuljanog rejtinga.

No, kao što rekoh, bez Miletića nema ni vjernog poslušnika Ivana Glušca. Tom je pak stranka sve omogućila. Drago mi je da je ovaj veliki stručnjak za razna područja (vode, zrakoplovstvo, turizam) napokon politički uskrsnuo i sazrio.

Ohrabrio se i on izaći u javnost i reći koju „pametnu“. O tome kako se brani stolica, pardon stražnjica, (da budem pristojna) mogli smo pročitati u velikom Glušćevom intervjuu Glasu Istre.

Inače, on je, uz svog šefa Miletića, jedan od glavnih medijskih cenzora. I Glušac voli novinare, ali prije svega poslušne koje plaća gradskim novcem.

U vrijeme direktorske funkcije u Pula Sportu - na koju je baš kao i na ovu u kabinetu župana, a ranije u kabinetu IDS-ova ministra uhljebljen - plaćao je odabrane novinare.

Da stvar bude jasnija, nije ih plaćao on, već svi mi. Treba ga razumjeti, jer nije valjda lud da za gradske pare angažira stolara da mu pegla imidž direktora?

Glušac u maestralnom intervjuu među ostalim otvoreno proziva naš portal da plasira tekstove, odnosno informacije koje je javno na konferenciji za novinare iznio SDP-ov županijski vijećnik. Ne znam što mu tu pak nije jasno, jer informacije s presice su objavili i drugi nacionalni mediji.

Odvažno spominje i novinare koji su istupili uoči drugog kruga lokalnih izbora, a našu novinarku dovodi u kontekst novinarsko/političkog pogodovanja. Ide i korak dalje te dio naše redakcije stavlja u kontekst zauzimanja političke strane. Zvuči poznato, zar ne? 

Sve to isto već duže vrijeme čini i njegov mecena Boris Miletić koji je jedan od glavnih krivaca zbog čega su ti isti novinari završili na ulici. Vruće linije sa šefovima pojedinih medija nakon izbora malo su oslabile, ali licemjerje je ostalo isto. “Volite se ljudožderi!“, rekao bi barba Toma Bebić.


Nastavite čitati

Istra
 

Kipi u IDS-u. Dio članova pita se tko doista vodi stranku: Paus ili Jakovčić?

Nije prvi put da stranački veteran IDS-a Edi Gobo kritizira vodstvo stranke na čelu s aktualnim predsjednikom Daliborom Pausom. Ovaj put na red je došao počasni predsjednik Ivan Jakovčić koji i dalje vuče konce u stranci zbog čega dio članova Pausa smatra marionetom počasnog predsjednika * Postoji li istarska tolerancija i convivenza? IDS-ova političarka pozvala je sve one koji ne razumiju domaću besidu da ostanu „zgor Učke”. Detalje donosimo sutra

Istra
 

20 nam je godina tek!

Spajajući tradiciju s obrazovanjem i slavljem, Škola soljenja sardela ne samo da odaje počast fažanskoj ribarskoj baštini, već i osigurava njen životni nastavak za generacije koje dolaze, stoga pridružite nam se 20. travnja na fažanskoj rivi i „posolite kako treba“

Istra
 

Motociklist skrenuo izvan kolnika i zabio se u suhozid

Nesreća se dogodila kada je 33-godišnjak upravljao motociklom, pulske registracijske oznake, kolnikom županijske ceste 5192 te se nije kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika, već je skrenuo u desno na travnati teren i udario u suhozid, nakon čega se prevrnuo na kolnik

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.