Politika i društvo

NESVAKIDAŠNJI PRIZOR KRAJ MATERADE

Mira Gardos iz sela Zrenj putem jumbo plakata traži javnu ispriku načelnika Općine Oprtalj Lea Bazjaka: 'Smatram da su me povrijedili kao osobu'

"Naravno odmah u subotu popodne me nazvala policija, pa sam im morala slati sve račune. A isprika još od nikoga do mene nije stigla. Nije meni važno to što mediji pišu o jumbo plakatu, ja želim javnu ispriku, putem radija ili novina jer smatram da se nijedna službena osoba prema građanima ne smije ponašati tako arogantno", veli nam Mira Gardos


 
3 min
Martina Pereša

"Naravno odmah u subotu popodne me nazvala policija, pa sam im morala slati sve račune. A isprika još od nikoga do mene nije stigla. Nije meni važno to što mediji pišu o jumbo plakatu, ja želim javnu ispriku, putem radija ili novina jer smatram da se nijedna službena osoba prema građanima ne smije ponašati tako arogantno", veli nam Mira Gardos

U subotu ujutro na samom ulazu u mjesto Materada u Općini Optralj, kraj prometnice na izlazu iz Juricana, osvanuo je jumbo plakat kojim stanovnica obližnjeg sela Zrenj Mira Gardos traži javnu ispriku nezavisnog općinskog načelnika Lea Bazjaka i sada već bivše predsjednice tamošnjeg Općinskog vijeća, također nezavisne Petre Piškur.

Gardos, naime, tvrdi kako su joj njih dvoje nanijeli veliku štetu lažnim izjavama koje su joj uputili na Sjednici Općinskog vijeća održanoj još 11. svibnja prošle godine.

Općini smeta njezino poduzetništvo?

- Ja ovdje živim od 2011. godine kada sam se vratila iz Italije. Na Sjednice vijeća uvijek odlazim kao obična građanka, a osim mene ne dolazi nitko. Ja mirno sjedim u jednom kutu i slušam rasprave. Možda im i to smeta.

Naime, u Zrenju imam okućnicu od 400 kvadratnih metara površine, tamo sam ja u posjedu 72/144, a Općina 12/144. Dakle, suvlasnici su sa svega 10 posto. Ali ja sve uvijek čistim i održavam sama jer uzgajam koze, njih dvadesetak, a imam i ponije, magarce, kokoši… Radim i na pokretanju male sirane za što sam dobila sredstva preko europskih fondova, i imam dojam da ljudima u Općini to smeta. Valjda nije dobro ulagati u ruralne krajeve, treba samo u bazene i turizam, govori nam Gardos u jednom dahu.

Mira Gardos tijekom manifestacije Izbor za naj kozu u Svetvinčentu

Problem je, pojašnjava, nastao prošle godine početkom svibnja kada su komunalni djelatnici stigli na njezinu okućnicu s namjerom da je počiste, no ona im je uzvratila kako za time nema potrebe, budući da ona sve sama održava. Istoga dana nešto kasnije stigao je i policajac kojem je Gardos, navodi, pojasnila da nikakvog problema nije bilo te da nikoga nije ničime vrijeđala.

„Povrijedili me kao osobu“

- Međutim, na idućoj Sjednici Općinskog vijeća održanoj početkom svibnja pod točkom Razno načelnik je ustvrdio kako sam ja verbalno napala komunalnog redara, do te mjere da je policija morala doći smiriti situaciju, a to jednostavno nije istina! Budući da ja na Vijeću nemam pravo glasa, svoju sam žalbu uputila općinskom Etičkom odboru, mada u njemu sjede dva općinska vijećnika, jer smatram da su me povrijedili kao osobu! Međutim, nitko mi se nije ispričao, i tako sam se odlučila na postavljanje jumbo plakata, veli nam danas Gardos.

Nakon višemjesečnog čekanja, jumbo plakat je prekjučer konačno i postavljen, a to je Miru stajalo oko 265 eura za dva tjedna najma.

Policija opet intervenirala

- Naravno odmah u subotu popodne me nazvala policija, pa sam im morala slati sve račune. A isprika još od nikoga do mene nije stigla. Nije meni važno to što mediji pišu o jumbo plakatu, ja želim javnu ispriku, putem radija ili novina, jer smatram da se nijedna službena osoba prema građanima ne smije ponašati tako arogantno, zaključuje Mira razgovor s nama.

Ona će dakako biti prisutna i na idućoj Sjednici Općinskog vijeća Optrlja, a koja bi se trebala održati tijekom ožujka.


Foto: Privatni arhiv

Nastavite čitati

Istra
 

Kuda će Valter Flego, kuda pulska Zračna luka, što će novog o SRC-u Valkane reći gradonačelnik Zoričić?

Sutra pišemo gdje Valter Flego namjerava raditi nakon okončanja karijere europskog parlamentarca, o tome zašto pulska Zračna luka ne uspijeva izaći iz ponora te o detaljima proširenja osnovne škole Šijana, gdje će dodatna zgrada osigurati radni prostor za 168 učenika * U 11 sati  pulski gradonačelnik Filip Zoričić održat će konferenciju za novinare, na kojoj će pričati o zahtjevima za povratom sportsko-rekreacijskog centra Valkane, zahtjevima djelatnika gradskih vrtića za većim plaćama, predstojećem prvom Pula Prideu za pet dana... Pratit ćemo presicu uživo

Istra
 

U nedjelju počinje RokPoluotok - plivanje oko istarskog poluotoka

Generalna proba za novu avanturu održana je u Plomin Luci gdje je šezdesetak vrijednih Plominjana, Istrijana i RokOtočana očistilo more, obalu i priobalje, sakupivši pun kontejner otpada. U par sati akcije iz prirode je maknuto više od deset automobilskih guma, par odbačenih paleta, hrpa lom stiropora, ribarskog pribora, najlona, kao i odjeće, obuće i limenki, boca, papira i vrećica svih vrsta 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.