Politika i društvo

u bolnici na liječenju 77 pacijenata

Ne popušta pandemija: U Istri 253 novozaraženih i dvije preminule osobe


 
1 min
Zoran Angeleski
Foto Manuel Angelini

U Istri su u posljednja 24 sata potvrđene 253 novozaražene osobe, a nažalost, u Općoj bolnici Pula preminule su dvije COVID-19 pozitivne osobe (1941. i 1959. godište), s pridruženim kroničnim bolestima.

U pulskoj bolnici na liječenju se nalazi ukupno 77 pacijenata, od kojih je na Odjelu za infektologiju 67 osoba, a u respiracijskom centru 10 osoba.

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 627 uzoraka briseva na COVID-19.

Izliječeno je 188 osoba.

 

               

            


Nastavite čitati

Pula
 

BOLNIČKO ISKUSTVO PULJANKE NIVES FRANIĆ: "A vi imate autoimunu bolest. Joj, kao onaj naš novinar.“ Reko: "Nije više ničiji"

Nakon tri sata čekanja dobivam tu famoznu infuziju i još neke lijekove za koje ti ne kažu koji su i zašto jer zašto bi? U neko doba, prije nego je sve to istočilo u mene, dolazi bolničar. "Je li vi idete ili ostajete kod nas?" Pa reko: "Ne znam. O čemu to ovisi?" Bolničar: "Aha, evo nalaza, onda idete." Ja: "Bez obzira kako se osjećam?" Bolničar, šeretski se osmjehujući: "Pa nećete se bolje osjećati kod nas". Ja, u šoku: "Pa nije Vam baš na ponos i diku. Možda ne bolje, ali bih se osjećala možda sigurnije". Ali bolničar zakucava: "Pa ne možemo mi utjecati na vaša osjećanja". Saniteta nema da me preveze doma. Oni tek voze ujutro

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.