Politika i društvo

NA KRAJU DANA

Tko šljivi mlade, važno je dobro zaraditi. POS stanove u Umagu kupiš za 50, prodaš za 150. Tisuća eura naravno

Pusti milijuni eura koštat će zbrinjavanje bala u kojima je upakirano gorivo iz otpada koje godinama čuči na Kaštijunu * Zatvara li se privatni vrtić u Loboriki otvoren još davne 1991. godine? * U sedmom nastavku, sutra predstavljamo MO Monvidal


 
2 min
Nera Softić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Pusti milijuni eura koštat će zbrinjavanje bala u kojima je upakirano gorivo iz otpada koje godinama čuči na Kaštijunu * Zatvara li se privatni vrtić u Loboriki otvoren još davne 1991. godine? * U sedmom nastavku, sutra predstavljamo MO Monvidal

Baš kao što piše u jednom od vaših komentara, u moru vijesti koje su obilježene nasiljem, tužnim životnim pričama i je.. u mozak tko se s kim od "poznatih i bitnih", napokon vijest koja uljepša dan! Pronađen je psić Pončo i vraća se kući.

Manje lijepa vijest stigla je iz Umaga, iz vijećnice u kojoj se donose odluke za boljitak i razvoj grada i građana. Umjesto toga, ondje posrijedi seksizam i neprimjereni tonovi, ni manje ni više nego od prvog čovjeka grada. Strašno.

I ne samo to, čitali ste danas u našem tekstu o POS-u u Umagu gdje stan uz društvene poticaje kupuje uspješna poduzetnica koja je u zadnjih nekoliko godine kupila stan i poslovni prostor za ukupno 235.000 eura. POS joj je valjda kao skupe cipele koje uloviš na dobrom sniženju. Isplati se.

Pisali smo danas i smjenama voditelja ispostava Istarskih domova zdravlja u Buzetu i Poreču. Suvislog objašnjenja od glavnog šefa nismo dobili. Znamo tek da je posrijedi nekakvo međusobno neslaganje. Znamo i da nam je zdravstvo u kolapsu, no moramo li ovisiti i o tome tko se kome sviđa, umjesto koliko tko dobro radi svoj posao?

No zato, u brojnim poslovima dobro pliva Tamara Brussich, potpredsjednica županijske Skupštine i predsjednica pulske Zajednice Talijana Circolo. Od ravnateljice vrtića, preko zaštite istroveneta, eto je sad u zdravstvu. Postala je suradnica za promociju zdravih stilova života pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije.

I šesti u nizu tekst o pulskim mjesnim odborima potvrdio je da nešto ozbiljno ne štima u Puli, posebno u centru koji je u svakom „normalnom“ gradu središte urbanog, kulturnog i društvenog života.

S vama su danas bili Silvio i Nera, a sutra uz potonju, uređivanje portala preuzima Leo.

Pusti milijuni eura koštat će zbrinjavanje bala u kojima je upakirano gorivo iz otpada koje godinama čuči na Kaštijunu. Odabrana je tvrtka koja će to riješiti. Sutra objavljujemo sve detalje.

Zatvara li se privatni vrtić u Loboriki otvoren još davne 1991. godine? Zbog čega načelnik Predrag Pliško mjesecima odbija sastanak s ravnateljicom? Više čitajte sutra.

U sedmom nastavku, sutra predstavljamo MO Monvidal. Kvartu u kojem sve intenzivnija gradnja guta zelenilo. Pročitajte koji još problemi muče žitelje ovog pulskog kvarta.

Laku noć vam želi redakcija portala Istra24.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.