Politika i društvo

poziv iz zelene istre

Traži se Klimatski prvak Jugoistočne Europe

Prijave se mogu podnijeti putem internetskog obrasca na mrežnoj stranici projekta Climate Bridges do 30. lipnja. Pobjednici će dobiti i novčanu nagradu u iznosu od 1.000 eura


 
2 min
Istra24
FOTO: Zelena Istra

Prijave se mogu podnijeti putem internetskog obrasca na mrežnoj stranici projekta Climate Bridges do 30. lipnja. Pobjednici će dobiti i novčanu nagradu u iznosu od 1.000 eura

Provodite li projekt zaštite klime u području dekarbonizacije, kružnog gospodarstva, biološke raznolikosti i zaštite prirode, održive poljoprivrede ili smanjenja zagađenja na području jugoistočne Europe svoj projekt možete prijaviti na javni poziv za primjere dobre prakse u okviru EUKI (Europska klimatska inicijativa) projekta “Klimatski mostovi”, pozivaju iz udruge Zelena Istra.

Poziv je otvoren do 30. lipnja, a pobjednik osvaja titulu Klimatskog prvaka Jugoistočne Europe (SEE’s Climate Champion).

- Ovim pozivom za primjere dobre prakse želimo motivirati ljude koji su uključeni u klimatsku akciju na području regije da podijele svoje uspješne projekte s našom transnacionalnom zajednicom", objašnjava Paula Duske, voditeljica projekta u CIPRA International Labu.

Irena Burba iz Udruge Zelena Istra dodaje: "Vjerujemo da ćemo, kada postane vidljivo koliko se ljudi već bori za isti cilj, potaknuti i druge na umrežavanje i jačanje prekogranične suradnje, na isti način kao što smo se mi povezali kroz ovaj projekt."

Na natjecanje se mogu prijaviti organizacije civilnog društva, javne ustanove, instituti, općine, pojedinci ili tvrtke koji su proveli ili provode projekt vezan uz klimu ili održivost u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu, Srbiji ili Albaniji.

Prijave se mogu podnijeti putem internetskog obrasca na mrežnoj stranici projekta Climate Bridges, a pobjednici će dobiti i novčanu nagradu u iznosu od 1.000 eura.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrade “Klimatski prvak Jugoistočne Europe oodržat će se u studenom u Sarajevu, a svi kandidati bit će pozvani na manifestaciju na kojoj će imati priliku i sudjelovati na radionicama i treninzima iz područja borbe protiv klimatskih promjena.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.