Politika i društvo

načeo ga zub vremena

Uređuje se spomen dom na Rušnjaku

Planirani završetak radova je do kraja srpnja, do održavanja tradicionalnoga skupa na Rušnjaku


 
1 min
Istra24

Planirani završetak radova je do kraja srpnja, do održavanja tradicionalnoga skupa na Rušnjaku

U tijeku je obnova spomen doma na Rušnjaku kraj Baderne. Krajem prošlog mjeseca krenuli su intenzivni radovi na obnovi ovog, s godinama dosta oštećenog objekta.

Radovi uključuju zahvate na svoj vanjskoj stolariji i vratima, skupa sa željeznom zaštitom, farbanje uz zamjenu oštećenih dijelova i fina podešavanja, te zamjenu svih unutrašnjih vratiju novima.

Obnavljaju se i sve instalacije u WC-ima, gdje se postavljaju i nove sanitarije i pločice. Izvršit će se i žbukanje i farbanje svih unutrašnjih zidova, te ojačavanje i farbanje drvenih stepenica, kao i drvenih klupa i podova. Radovi uključuju i sanaciju krovne terase, cjelokupnu obnovu elektroinstalacija, niz sitnih popravaka kao i cjelokupno čišćenje objekta.

Planirani završetak radova je do kraja srpnja, do održavanja tradicionalnoga skupa na Rušnjaku.

Rušnjak je uređen krajem 1978. sa spomen-domom, podignutim po idejnom rješenju poznatog kipara i slikara Dušana Džamonje i projektu arhitekta Eliđa Legovića. Po dovršetku obnove unutarnjeg dijela ovog doma, prostor će biti ponovno dostupan za korištenje za različita društvena događanja i druženja.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.