republika - dugi
Svijet nekretnina

BIVŠI PROČELNIK U VELIKOM BIZNISU

PUN KO BROD Duško Kišberi kupio zemlju u Vodnjanu vrijednu 250.000 eura

- S obzirom na tehnološki razvoj predvođen kompanijom Infobip te bogatu poljoprivrednu tradiciju vodnjanskog kraja, cilj je stvoriti projekt koji podržava održivi razvoj grada i pruža dodanu vrijednost za zajednicu, objasnio je Kišberi


 
3 min
Dražen Majić ⒸFOTO: Manuel Angelini

- S obzirom na tehnološki razvoj predvođen kompanijom Infobip te bogatu poljoprivrednu tradiciju vodnjanskog kraja, cilj je stvoriti projekt koji podržava održivi razvoj grada i pruža dodanu vrijednost za zajednicu, objasnio je Kišberi

Bivši IDS-ov županijski pročelnik za gospodarstvo Duško Kišberi na velika je vrata ušao u svijet nekretninskog biznisa. Na predstojećoj sjednici vodnjanskog gradskog vijeća vijećnici će odlučiti o prihvaćanju Kišberijeve ponude u kojoj je ponudio oko 250.000 eura za 1.800 četvornih metara građevinskoj zemljišta.

Radi se o atraktivnim parcelama s pogledom na Brijune u vodnjanskom predjelu San Antonio.

Na pitanje o poslovnim planovima u Vodnjanu Duško Kišberi nam je dostavio sljedeći odgovor.

-Zahvaljujem na interesu za moje planove vezane uz kupnju gradskih parcela u Vodnjanu. Kao investitor koji prepoznaje potencijal i perspektivu ovog grada, namjeravam uložiti u izgradnju visokokvalitetnih stambenih objekata kako bi obogatio lokalnu ponudu. S obzirom na tehnološki razvoj predvođen kompanijom Infobip te bogatu poljoprivrednu tradiciju vodnjanskog kraja, cilj je stvoriti projekt koji podržava održivi razvoj grada i pruža dodanu vrijednost za zajednicu, objasnio je Kišberi.

Na pitanje odakle mu pozamašna sredstva, najprije za kupovinu, a onda i za gradnju, s obzirom da je relativno nedavno otišao sa županijske političke funkcije, Duško Kišberi ponudio je sljedeći odgovor.

-Više informacija bit će dostupno kako projekt bude napredovao. Financiranje će biti osigurano kroz kombinaciju vlastitih sredstava, bankarskih kredita te potencijalnih partnerstava s investitorima. Transparentno upravljanje financijskim resursima bit će prioritet, uz poštivanje svih zakonskih i regulatornih zahtjeva. Vjerujem u uspješnu suradnju s nadležnim tijelima koja će pridonijeti daljnjem razvoju Vodnjana i unaprijediti kvalitetu života lokalnog stanovništva, još je jednom Kišberi istaknuo važnost svog projekta za lokalnu vodnjansku zajednicu.

Prije raspisivanja natječaja za četiri parcele u San Antoniju Grad Vodnjan zaprimio je zahtjev investitora Marija Mokrovića s prebivalištem u Njemačkoj, zastupanog po odvjetniku Alanu Pozdercu iz Zagreba za kupnju spomenutih nekretnina. Iako je gradonačelnik Edi Pastrovicchio spominjao veliki interes, na koncu se na natječaj javio samo Kišberi i to za dvije parcele, dok su ostale dvije ostale neprodane.

Inače, nakon ostavke na mjestu pročelnika i ostavke na mjestu člana Uprave u Veletržnice ribe u Poreču, Kišberi je prije godinu dana otvorio privatnu konzultantsku tvrtku „Dux Advisory” sa sjedištem u Poreču. Nova firma bivšeg pročelnika registrirana je za za savjetovanje i upravljanje.

Novu tvrtku Kišberi reklamira i na društvenim mrežama gdje za sebe kaže da ima dugogodišnje iskustvo u upravljanju i upravi regionalne uprave te bogato iskustvo u radu nadzornih odbora poduzeća. Među ostalim, navodi i da je "stručnjak za odnose s javnošću, strategiju, komunikaciju, brendiranje, marketing, digitalnu transformaciju i održivost te stručnjak za poslovni razvoj s magisterijem političkih znanosti".

Iz javno dostupnih podataka nije vidljivo kako Kišberijeva tvrtka zasad posluje. U tom svjetlu indikativno je da se prije pola godine javio i na natječaj za čelno mjesto pazinske Usluge ali nije prošao.

Ranije je bio prisutan u raznim nadzornim odborima i Upravnim vijećima, pa se svojevremeno mogao pohvaliti s čak deset funkcija. Tako je svojevremeno bio član nadzornog odbora na Kaštijunu u kontroverznoj tvrtki Brijuni rivijera. Tu je i članstvo u Upravnom vijeću Istarskih domova zdravlja. Spomenute tvrtke i ustanove nisu primjer dobrog upravljanja: Kaštijun se raspada, IDZ grca u problemima, dok Brijuni rivijera nije zaživjela ni nakon 20 godina postojanja.

Kišberi je i dan danas član nadzornog odbora u Istarskim cestama zajedno sa svojim kolegom Ivanom Glušcem.


Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 km dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.