Život

JOŠ SE NE ZNA TKO ĆE IZVRŠITI POSAO

NASUKANI BROD KOD RAŠKOG KANALA: Prema nalogu Kapetanije odsukavanje najkasnije do 30. travnja

Pulska Lučka kapetanija o agent brodara su nam potvrdili da su u tijeku pregovori između vlasnika i tvrtke koja će sanirati rupu koja je nastala na brodu prilikom nasukavanja te izvršiti odsukavanje


 
1 min
Silvio Forza

Pulska Lučka kapetanija o agent brodara su nam potvrdili da su u tijeku pregovori između vlasnika i tvrtke koja će sanirati rupu koja je nastala na brodu prilikom nasukavanja te izvršiti odsukavanje

Prema nalogu pulske Lučke Kapetanije, koji je izdan u četvrtak, 18. travnja, liberijska Deala Shipping iz Monrovije mora što hitnije, a najkasnije do 30. travnja, izvršiti odsukivanje svog broda Deala, koji se u blizini ulaza u luku Raša nasukao na 40 metara od obale i na dubini između 2 i 5 metara u utorak, 16. travnja.

Iz pulske Lučke kapetanije kapetanije su nam potvrdili da su pregovori između vlasnika i tvrtke koja će izvršiti odsukavanje još u tijeku, a u pregovore je kao predstavnik brodara uključen i Jadroagent. Marin Cetina iz Jadroagenta nam je rekao da se pregovori vode s više mogućih izvođača. Onaj tko dobije posao orat će zakrpati rupu koja je nastala prilikom nasukavanja, a porom izvršiti ispumpavanje i odsukavanje remorkerima.

Do ovog trena nije došlo do ekološkog onečišćenja, nije bilo ozlijeđenih pomoraca, a 15 članova posade nasukanog broda, svi egipatske nacionalnosti, u četvrtak je prebačeno na kopno.

Brod je dug 79 metara i služi uglavnom za prijevoz stoke (Livestock Carrier). Plovi pod zastavom Tanzanije, a u istarske je vode doplovio is Haife.


Nastavite čitati

Istra
 

ČITANJE KAO SPAS, KAO TERAPIJA: Danas nam je ovu misao poklonila književnica Julijana Matanović

Dan smo otvorili intervjuom koji je sa spisateljicom vodila Maja Jokanović. Tekst obiluje intrigantnim mislima * Objavili smo i intervju s kandidatkinjom za načelnicu Raše Admirom Žakula, recenziju predstave "Down by low" * Lijepa vijest dana je da je Zlatnu Palmu u Cannesu za najbolji kratki film osvojio je hrvatski film “Čovjek koji nije mogao šutjeti” čiji je producent Danijel Pek, inače i umjetnički ravnatelj Pula Film Festivala

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.