Život

SLAB ODAZIV

NITKO NE ŽELI BITI SPASIOC? Grad Pula produljio rok prijave za testiranja kandidata

Testiranja za su planirana 19. i 26. travnja te 5. svibnja, a ona su preduvjet za upis na tečaj. Predviđeni termin održavanja tečajeva na području Istarske županije za ovu godinu je od 23. do 29. svibnja


 
1 min
Istra24
FOTO: Grad Pula

Testiranja za su planirana 19. i 26. travnja te 5. svibnja, a ona su preduvjet za upis na tečaj. Predviđeni termin održavanja tečajeva na području Istarske županije za ovu godinu je od 23. do 29. svibnja

Zbog malog odaziva, Grad Pula produljio je vrijeme prijave za testiranje kandidata za spasioce na vodi, a novi rok za prijave je do 6. svibnja. Testiranja su planirana 19. i 26. travnja te 5. svibnja, a ona su preduvjet za upis na tečaj.

Predviđeni termin održavanja tečajeva na području Istarske županije za ovu godinu je od 23. do 29. svibnja.

Svi zainteresirani moraju ispuniti pristupnicu koju mogu pronaći na web stranici Hrvatskog Crvenog križa.

Naime, služba spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa svake godine organizira tečajeve za osposobljavanje spasilaca na vodi za područje Istarske županije.

Testiranja potencijalnih kandidata obavljaju se u bazenu, a ispit se sastoji od nekoliko dijelova – kandidati moraju u najviše 8 minuta preplivati 400 metara, zatim moraju roniti 20 metara u daljinu te demonstrirati prsnu tehniku plivanja.


Nastavite čitati

Pula
 

Puccinijeva Opera "Madama Butterfly" 24. srpnja na pozornici pulske Arene

Glasoviti ansambl Slovenskog narodnog gledališča Opera in balet iz Ljubljane donosi nam ovu dirljivu priču koja govori o tragičnoj sudbini nesretno zaljubljene mlade Japanke Cio-Cio san, zvane Butterfly, koja je svoju ljubav poklonila američkom poručniku Pinkertonu. Arija "Un bel dì vedremo" (Jednog lijepog dana ćemo vidjeti), koju pjeva Cio-Cio San, postala je jedna od najpoznatijih arija u opernoj literaturi

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.