Biznis

NASTUPILO 80 VINARA

Poreč: Na Vinistri više od 10 tisuća posjetitelja

"Istarski vinari iznimno su zadovoljni odazivom, posjetitelji su sve educiraniji, bez obzira je li riječ o domaćim ljubiteljima vina ili strancima dobro su upoznati s istarskom vinskom scenom i dolaze na Vinistru s točno određenim ciljem, znaju što žele, druže se s vinarima i zanimaju se za nove trendove" - poručio  predsjednik udruge vinogradara i vinara istre Vinistra Luka Rossi


 
2 min
HINA
Foto: Alma Radoš

"Istarski vinari iznimno su zadovoljni odazivom, posjetitelji su sve educiraniji, bez obzira je li riječ o domaćim ljubiteljima vina ili strancima dobro su upoznati s istarskom vinskom scenom i dolaze na Vinistru s točno određenim ciljem, znaju što žele, druže se s vinarima i zanimaju se za nove trendove" - poručio  predsjednik udruge vinogradara i vinara istre Vinistra Luka Rossi

Više od deset tisuća posjetitelja, među njima i veliki broj stranih gostiju, obišlo je od petka do nedjelje porečku sportsku dvoranu Žatika gdje je sinoć završena 29. Vinistra, najatraktivnija i najpoznatija izložba vina u široj regiji.

Kako su izvijestili organizatori, da je zanimanje za istarska vina iznimno potvrđuju i brojke. Naime, zbog priprema za Concours Mondial de Bruxelless, najprestižnije svjetsko ocjenjivanje vina koje se krajem idućeg tjedna održava u porečkoj dvorani, broj posjetitelja jednak je lanjskom, a jednak je i broj vinara, njih 80 izlagalo je u Poreču.

"Istarski vinari iznimno su zadovoljni odazivom, posjetitelji su sve educiraniji, bez obzira je li riječ o domaćim ljubiteljima vina ili strancima dobro su upoznati s istarskom vinskom scenom i dolaze na Vinistru s točno određenim ciljem, znaju što žele, druže se s vinarima i zanimaju se za nove trendove" - poručio  predsjednik udruge vinogradara i vinara istre Vinistra Luka Rossi. Dodao je kako vinska događanja poput Vinistre i Concours Mondial de Bruxellesa imaju ogromnu vrijednost u brendiranju Istre i Hrvatske kao vinske destinacije i promociji malvazije i terana.

Ovogodišnja Vinistra ponudila je i zanimljive radionice poput Decantera s Kvarnera i one o sve traženijim istarskim kupažama. O širokom rasponu kupaža od iznimnih pjenušca, odličnih mladih, ali i onih odležanih bijelih vina do moćnih crnih te slatkih, govorili su mladi sommelieri Tomislav Mikinac, Ivan Grgić i Dejan Dević, a stručni program završio je tradicionalnim predstavljanjem studija vinarstva Veleučilišta u Rijeci kroz pet nagrađenih alumni studenata, poznatijim kao "5 za 5 studija vinarstva".


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.