Biznis

promocija na njemačkom govornom području

U austrijskim kulinarsko-turističkim kultnom časopisu Falstaff izašao specijal o Istri

Fokus ovog posebnog izdanja od 148 stranica u nakladi od 80.000 primjeraka, je na okusima zemlje, ekstra djevičanskim maslinovim uljima svjetske klase te prirodnom čudu narančastih (maceriranih) vina, što najavljuje i naslovnica specijala koja poziva svoje čitatelje da u Istri uživaju u ukusnoj raznolikosti


 
3 min
Istra24

Fokus ovog posebnog izdanja od 148 stranica u nakladi od 80.000 primjeraka, je na okusima zemlje, ekstra djevičanskim maslinovim uljima svjetske klase te prirodnom čudu narančastih (maceriranih) vina, što najavljuje i naslovnica specijala koja poziva svoje čitatelje da u Istri uživaju u ukusnoj raznolikosti

Upravo je iz tiska izašao izuzetan specijal o Istri u režiji jednog od najcjenjenijih austrijskih kulinarsko-turističkih časopisa, kultnog Falstaffa.

Ovaj veliki projek, vezan za Istru i njenu promociju na tržištima njemačkog govornog područja, realiziran je zahvaljujući suradnji između Turističke zajednice Istarske županije, PR agencije ART Redaktionsteam, izdavača Falstaff Verlags-GmbH iz Beča u partnerstvu sa hotelskim kućama Valamar, Maistra i Arena Hospitality Group.

Riječ je o glamuroznom specijalu koji uključuje čak 148 stranica privlačnog sadržaja s najboljom ponudom koju regija nudi.

Fokus ovog posebnog izdanja je na okusima zemlje, ekstra djevičanskim maslinovim uljima svjetske klase te prirodnom čudu narančastih (maceriranih) vina, što najavljuje i naslovnica specijala koja poziva svoje čitatelje da u Istri uživaju u ukusnoj raznolikosti.

U tom smislu, glavni urednik i izdavač Wolfgang M. Rosam u uvodnom dijelu ističe da je Istra europsko središte stila i užitka te parafrazirajući  mudru rečenicu Winstona Churchilla da «tijelu treba ponuditi nešto dobro, tako da duša želi živjeti u njemu» poziva svoje čitatelje da za to posjete upravo Istru.

Rosam nije stao na tome te je dočarao da je raj vrlo blizu i da će se posjetitelji začuditi što sve ovaj prekrasan poluotok u obliku srca ima za ponuditi; od plaža i kristalno čistog mora, zelenog zaleđa sa slikovitim selima i ukusnim kulinarskim otkrićima, do uvala za kupanje iz snova, idiličnih primorskih gradova, jedinstvenih znamenitosti, netaknute prirode i gostoljubivih domaćina.

Svoj obol dala je i glavna urednica Ilse Fischer koja je Istru interpretirala kao gurmanski raj koji miriše na tartufe, samoniklo bilje, med, bagrem u cvatu, plamteću vatru roštilja na ugljen na kojem se spravljaju meso ili riba. Dodala je također da Istra ima okus malvazije, krvavo crvenog terana, pikantnog pršuta, aromatičnih sireva, janjetine i rakova.... Najavila je ujedno da autori tekstova govore o ribarstvu, vinima «orange», modernom vinogradarstvu, arhitekturi, središtima glampinga, vrhunskim restoranima, rustikalnim konobama, prvoklasnim vinarima, maslinovom ulju svjetske klase, utočištima iz snova i prekrasnim hotelima, povijesnim i kulturnim znamenitostima i još mnogo toga. Svoj uvod zaključila je riječima da je ovo posebno izdanje izjava ljubavi prema zemlji, njenoj kulturi, kuhinji i ljudima.

Časopis je izdan u nakladi od 80.000 primjeraka, od kojih će se malo više od polovice  distribuirati na tržištu Austrije i to pretplatnicima časopisa te članovima Gourmet Cluba, zatim pojedinačno prodavati na kioscima i u knjižarama, zračnim lukama, kao i  tijekom Falstaff vinskih događanja. Pored toga, 25.000 kopija bit će distribuirano u Njemačkoj i to pretplatnicima, putem prodajnih punktova (kiosci i knjižare), u zračnim lukama te na vinskim eventima (kao npr. sajam ProWein). Između ostalog, određena količina ostat će na raspolaganju u destinaciji. 

Prema statistici, Falstaffov najširi krug čitatelja doseže do 996.000 ljudi, dok po objavljenom broju doseže 206.000 čitatelja. Polovica njih su muškarci, polovica  žene, a 68% njih spada u kategoriju najviše platežne moći.

Inače suradnici posebnog izdanja Falstaff Istria bili su:  Anita Arneitz, Christian Buechler, Sabine Flieser-Just, Hertbert Hacker, Karin Hauenstein-Schnurrer, Barbara Hutter, Peter Moser, Tina Veit-Fuchs, od kojih su neki Istru posjetili u rano proljeće.

Ovdje možete prelistati i preuzeti časopis.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.