Pod naslovom "Oni su heroji zabrane rada nedjeljom. Novi zakon donio im je procvat" novinarka Marta Duić iz Poslovnog. hr piše o pazinskoj tvrtci Reginex koja se više od 30 godina bavi proizvodnjom pekarskih i slastičarskih proizvoda te ih plasira putem vlastitih maloprodaja i veleprodajnih kanala na području Istarske županije, a koja trenutno broji 50 zaposlenih.
Ova je tvrtka još 2021. došla na ideju kako imati svježe i domaće pekarske proizvode nadohvat ruke koji su dostupni 24 sata, no dodatno je profitirala od nedavne zabrane rada trgovina i pekara nedjeljom kada su kruhomati postali pravi hit.
Uvijek dostupni pekarski proizvodi osnovna je ideja iza inovativnih stanica za kruh "Panissimo" ili kruhomata koji već skoro tri godine postoje u malim istarskim mjestima i selima.
Trenutno je postavljeno devet kruhomata na području općina Pazin, Marčana, Žminj i Medulin, a uskoro će se postaviti i deseti, kaže Paolo Radoš iz Reginexa za Poslovni.hr.
Najprodavaniji proizvodi iz kruhomata su oni koji su i inače njihovi najprodavaniji proizvodi , a to su kruh bobuli 500g i domaći kruh 400g. U ponudi osim šest vrsta kruha i šest vrsta kolača; krofne, kroasane štrudle....