Komunal

ODLUČILO OPĆINSKO VIJEĆE

KANFANAR: Usvojen Plan o uređenju dijela Industrijske zone Kanfanar Sjever 1

Planom se utvrđuju dugoročne osnove organiziranja i uređivanja obuhvaćenog prostora u skladu sa ciljevima i zadacima društveno - gospodarskog razvoja


 
2 min
Istra24
foto: Općina Kanfanar

Planom se utvrđuju dugoročne osnove organiziranja i uređivanja obuhvaćenog prostora u skladu sa ciljevima i zadacima društveno - gospodarskog razvoja

Na svojoj zadnjoj sjednici Općinsko vijeće Kanfanara donijelo je Odluku o donošenju Urbanističkog plana uređenja dijela Industrijske zone Kanfanar Sjever 1.

Planom se površine proizvodne namjene određuju kao pretežito industrijske površine namijenjene izgradnji građevina pretežito industrijske namjene uključujući tehnološke inkubatore. Korištenje i namjena površina, a uz njih i građevine zanatskih djelatnosti (manji proizvodni pogoni i servisi, uključujući depoe građevinskog materijala), definirano je na način da je u ukupnoj određenoj površini pripadajuća pretežita djelatnost zastupljena u većini.

Plan podrazumijeva gradnju građevina i uređenje prostora u svrhu obavljanja cjelokupnog procesa ili jednog ili više segmenata procesa, odnosno kreiranja, proizvodnje, obrade, skladištenja i distribucije proizvoda, te s time povezane prateće djelatnosti za potrebe korisnika i zaposlenika (ugostiteljstvo, usluge, trgovina, transport i sl.), koje se mogu graditi na manjem dijelu građevinske (bruto) površine građevine osnovne namjene i/ili na vlastitim građevnim česticama. Nije dozvoljena gradnja građevina čija bi namjena ili korištenje bili od štetnog utjecaja po okoliš.

Prema Planu, unutar površina industrijske namjene mogu se graditi i infrastrukturne građevine, uključujući ostale prometnice koje nisu javne, uređivati interne kolne i pješačke prometne površine, rekreacijske i zelene površine, te postavljati urbana oprema.

Planom se određuju i oblik i veličina građevne čestice, mjere zaštite zelenih površina, prirodnih i kulturno-povijesnih cjelina i građevina i ambijentalnih vrijednosti, način postupanja otpadom, zaštita od prekomjerne buke i kakvoće zraka te sprječavanje stvaranja arhitektonsko-urbanističkih barijera.

Planom se, dakle, utvrđuju dugoročne osnove organiziranja i uređivanja obuhvaćenog prostora u skladu sa ciljevima i zadacima društveno - gospodarskog razvoja.

Urbanistički plan uređenja dijela Industrijske zone Kanfanar Sjever izradila je  tvrtka Novi Urbanizam d.o.o., Pula


Nastavite čitati

Istra
 

Kuda će Valter Flego, kuda pulska Zračna luka, što će novog o SRC-u Valkane reći gradonačelnik Zoričić?

Sutra pišemo gdje Valter Flego namjerava raditi nakon okončanja karijere europskog parlamentarca, o tome zašto pulska Zračna luka ne uspijeva izaći iz ponora te o detaljima proširenja osnovne škole Šijana, gdje će dodatna zgrada osigurati radni prostor za 168 učenika * U 11 sati  pulski gradonačelnik Filip Zoričić održat će konferenciju za novinare, na kojoj će pričati o zahtjevima za povratom sportsko-rekreacijskog centra Valkane, zahtjevima djelatnika gradskih vrtića za većim plaćama, predstojećem prvom Pula Prideu za pet dana... Pratit ćemo presicu uživo

Istra
 

U nedjelju počinje RokPoluotok - plivanje oko istarskog poluotoka

Generalna proba za novu avanturu održana je u Plomin Luci gdje je šezdesetak vrijednih Plominjana, Istrijana i RokOtočana očistilo more, obalu i priobalje, sakupivši pun kontejner otpada. U par sati akcije iz prirode je maknuto više od deset automobilskih guma, par odbačenih paleta, hrpa lom stiropora, ribarskog pribora, najlona, kao i odjeće, obuće i limenki, boca, papira i vrećica svih vrsta 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.