Komunal

PROGRAM ZAŠTITE DIVLJAČI

Općina Medulin. Do 23. lipnja trajat će noćni lov na divlje svinje

Općina Medulin traži od mještana da ne hrane divlje životinje obzirom da time potiču njihov dolazak u naselja te u blizinu kuća u potrazi za hranom.  Na taj način u konačnosti se ne čini dobro životinjama, a ugrožavaju se ostali stanovnici


 
1 min
Istra24

Općina Medulin traži od mještana da ne hrane divlje životinje obzirom da time potiču njihov dolazak u naselja te u blizinu kuća u potrazi za hranom.  Na taj način u konačnosti se ne čini dobro životinjama, a ugrožavaju se ostali stanovnici

Općina Medulin obavještava mještane kako će se od 27. svibnja do 23. lipnja 2024. godine odvijati provođenje Programa zaštite divljači, navečer od 20:30 do 06:00 ujutro, u cilju smanjenja brojnog stanja divljači, prvenstveno divljih svinja, koje su se pojavila u naseljima i uznemiravaju mještane.
Također, ovim putem Općina Medulin traži od mještana da ne hrane divlje životinje obzirom da time potiču njihov dolazak u naselja te u blizinu kuća u potrazi za hranom.  Na taj način u konačnosti se ne čini dobro životinjama, a ugrožavaju se ostali stanovnici.

Programom zaštite divljači je propisano da krupnoj divljači nije mjesto u naseljima jer je opasna za promet u kojem i sama stradava, uništava poljoprivredne kulture, okućnice i javne travnate površine. Odlukom o komunalnom redu Općine Medulin  i Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja sa napuštenim i izgubljenim životinjama, strogo je zabranjeno izlaganje hrane divljim životinjama te će komunalni redari u narednom razdoblju obavljati pojačane kontrole kršenja navedene odluke i kažnjavati neodgovorne pojedince za hranjenje divljih životinja.

Predviđena kazna za kršenje navedenih Odluka iznosi do 265 eur.


Nastavite čitati

Istra
 

RIBARSKA FEŠTA U VRSARU: Dobra zabava i okusi mora

Posjetitelje  čekaju ne samo slasne sardele na žaru, ukusni pedoći na buzaru, već i polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kaneštrelama, kapešante, pedoći, riba na žaru, burger od tune, pašteta od tune, fritto misto, brodet po recepturi lokalnih ribara i kuharica

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.