Komunal

zagađivanje kupališta rivarela u novigradu (2)

Reuf Šerbečić: Otpadne vode u more je ispustio neodgovorni vlasnik koji je farbao apartmane

Dragi sugrađani i gosti grada Novigrada, možete slobodno i bez straha nastaviti sa svojim ljetnim vodnim aktivnostima na Rivareli u Novigradu, rekao je Šerbečić


 
2 min
Istra24

Dragi sugrađani i gosti grada Novigrada, možete slobodno i bez straha nastaviti sa svojim ljetnim vodnim aktivnostima na Rivareli u Novigradu, rekao je Šerbečić

Na prekjučerašnje ispuštanje otpadnih voda na popularnu novigradsku plažu Rivarela osvrnuo se Reuf Šerbečić, predsjednik uprave komunalnog poduzeća 6. maj.

- Čim sam na društvenim mrežama vidio slike i video o ispuštanju tekućine odmah smo izašli na teren gdje smo utvrdili da je iz jedne kuće, tri reda od mora, u sustav oborinske odvodnje ispuštena određena količina bijele tekućine.

Uličnu oborinska odvodnja koja je izgrađena za smanjivanje opasnosti od poplava kuća i apartmana na Rivareli, u situaciji velikih oborina koje su sve češća pojava, nesavjesni izvođač radova i vlasnik apartmana na Rivareli po završetku radova na farbanju apartmana iskoristio je i ostatak farbe isprao je i ispraznio u sustav odvodnje.

Tekućina je završila u moru, objasnio je Šerbečić.

- Prema počiniteljima će sa strane grada Novigrada biti poduzete sve potrebne aktivnosti, prije svega od komunalnih redara, naglasio je Šerbečić i demantirao tvrdnje da je tekućina ispuštena iz kuće poznate novigradske obitelji čija je slika objavljena na društvenim mrežama.

- Dragi sugrađani i gosti grada Novigrada, možete slobodno i bez straha nastaviti sa svojim ljetnim vodnim aktivnostima na Rivareli u Novigradu. Apeliramo na sve zajedno, sugrađane i goste grada Novigrada, nemojmo poduzimati nikakve štetne aktivnosti kojima ćemo umanjiti i ugroziti čistoću i ljepotu našeg Novigrada, zaključio je Reuf Šerbečić.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.